Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

En büyük zorluk kadınlarda
Şanlıurfa Harran konteynır kentte kalan Suriyeli mültecilerin en büyük zevkleri önlerine serdikleri bezlerin üzerinde sohbet edip nargile keyfini yapmak.
 
Suriye’deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınan  Suriyeliler, kendileri için kurulan çadır kentler ve Konteynır kentlerde zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Konteynır kentte  kendileri için hazırlanan kartlarla giriş çıkış yapabilen Suriyeliler, günlerinin büyük bir bölümünü konteynırda  geçiriyor. Genç Suriyeli, konteynırın önlerine serdikleri bezlerin üzerinde sohbet edip nargile keyfini çıkarıyorlar.
 
Şanlıurfa’nın Harran Konteynır kentte kalan Suriyeliler, kış mevsiminde hava sıcaklığının normale döndüğü Harran’da konteynırın önünde sıcak havanın tadını çıkarıyor. Suriyeliler nargile keyfi de yapıyor.
 
Çadır kent ve Konteynır kentte hayatının en büyük zorluğunu ise Suriyeli kadınlar çekiyor. Yıkadıkları çamaşırları çadırlar ve konteynırların  arasına gerdikleri ipleri asarak kurutmaya çalışan kadınlar  en büyük yardımcıları ise küçük kız çocukları oluyor. Kız çocukları kendilerine verilen süpürgelerle hem oyun oynuyor hem de temizlik yapıyor.
 
Çadır kentlerde güvenlik için örülen tel örgülerin açık olan kısımları ise Suriyeliler ve özellikle çocuklar için oyun alanları oluyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49