Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

En büyük dramı çocuklar görüyor
IŞİD’in Kobani’ye saldırması sonrası Suruç’a sığınan binlerce Suriyeli mültecilerin yüzde yetmişi çocuklardan oluşuyor.
IŞİD'in Kobani’ye saldırmasıyla Türkiye’ye sığınan binlerce Suriyeli mültecilerin yüzde yetmişi çocuklardan oluşuyor. Kobani'den kaçan  200 bin Suriyeli mülteci, Türkiye'ye sığındı. Misafirlerin barınmaları amacıyla kolları sıvayan AFAD ve TOKİ, 1000 dönümlük arazide kurula 32 bin 500 kişilik çadır kent kuruldu.
Kobani'deki olaylardan kaçarak Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi, yerleştirilen ailelerin çocukları, yaşananların dramatik yönünden uzak, dikenli tellerle çevreli alanda oyun oynayarak vakit geçiriyor. Çocuklarda yaşanan korku  Aileler tarafından her fırsatta çocuklar kamp alanı içindeki oyun alanlarına götürerek, onların yaşadıkları travmadan en az etkilenmesi için mücadele veriyor. Oyun parkında oynayan çocuklar çocuk olduklarını hatırlıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49