Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

'Emperyalistler muhalifler ile pazarlık arayışında'‏
Esed güçleri halka karşı bomba olup yağmaya devam ederken, Suriye’den iyi bir haber geldi. Muhaliflerin son bir haftadır Esed güçlerine karşı ciddi bir direniş gösterdikleri, stratejik öneme sahip Deyrizor Havaalanını ele geçirmelerinin an meselesi olduğu öğrenildi.

ARAPDER Başkanı Şükrü Kırboğa,  Suriye’de yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Kırboğa, “Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde Deyrizor Havaalanın düştüğünü duyacaksınız. Bu hava alanının düşmesi demek Esed'in çökmesi anlamına geliyor. Halep'te, Şam'da çatışmalar var. Muhalifler Esed’in ağır silahlarına karşı derme çatma silahlarla direniş sergiliyor” dedi.

DÜŞMAN BİR TANE DEĞİL

Muhaliflerin birçok bölgede etkinlik kazanmasına karşın Baas rejimine destek veren ülkeler yüzünden devrimin gerçekleşmediğini belirten Kırboğa, “İran artık açıkça Baasçılarla kol kola savaşıyor. Hizbullah da Suriye’de muhaliflere pusu kuruyor. İhanet şebekelerine rağmen muhalifler Hak ve halk için mücadelelerine ara vermeksizin devam ediyorlar” diye konuştu.

PAZARLIKLAR BOŞA ÇIKTI

Batı’nın çifte standart uygulamalarına dikkat çeken Kırboğa, “Emperyalist ülkeler muhalifler ile pazarlık arayışı içerisinde. Kendi istedikleri gibi bir mücadele verilmesini istiyorlar. Yeniden inşa sürecinde Suriye’de etkin olabilmek için muhalifleri kullanmak istiyorlar. Ancak muhaliflerin derdi pazarlık değil özgürlük. Özgürlükleri için direniş sergileyen muhalifler, pazarlığa kendilerini kapattıkları için ne silah ne de mali yardım alamıyorlar. Ama Allah’ın izniyle devrim yakındır” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49