Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

“Elinin hamuruyla erkek işine karışma” dediler
Erkek ağırlıklı bir sektörde Bayan yönetici olmanın zorluklarını yaşayan Vildan Polat, “Bana elinin hamuruyla erkek işine karışma dediler.”
Öğrenci servisi olan bir turizm şirketinde yöneticilik yapan Vildan Polat Şoförleri’nin Patrondan çok ablası oldu. Turizm sektörüne ilk girdiği yıllarda servis şoförlerinden tepki aldığını belirten Polat, “Her şeyin başı azimdir” dedi.
Turizm sektöründen yanı sıra Şanlıurfa Kadınlarını Kalkındırma Derneği (ŞUKAD) ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı yapan Vildan Polat, Kadınların ve gençlerin toplumdaki pozisyonlarının öncelikle yeniden şekillendirilmeleri gerektiğini belirterek. Bunun için kadınların ve gençlerin sosyal ve ticari alanlarda ön plana çıkartmak ve toplumda daha fazla söz sahibi olmalarını sağladıklarını vurgulayarak şunları söyledi;
“Kadın ve genç girişimcilere 3 yıldır girişimcilik eğitimi veriyoruz. Seminerler düzenliyoruz ve iletişim eğitimleri veriyoruz onları iş hayatına hazırlıyoruz.”
Erkek sektöründe başarıya koşan Vildan Polat İki Kadın Bir Röportaj Dizimize konuk olarak sorularımızı cevapladı. Polat meslekteki zorluklarını şu şekilde anlattı;
-Turizm sektörüne kaç yılında girdiniz girerken bir zorluk yaşadınız mı?  
Ticaret hayatına 12 yıl önce girdiğini söyleyen Polat, “Ailemin desteğiyle ben bu işe atıldım. Eşim, çocuklarım, annem, babam hepsi bana desek oldu erkek ağırlıklı bir sektöre girmek çok zordu. Bu kadın elin hamuruyla bizim işimize mi karışacak diyorlardı ama azimle bu zorlukların üstesinden geldim” dedi.
-Sürücülerden ne tepkiler aldınız?
Sürücüler tarafından tepki alsa da ilerleyen Polat, çalışanlarıyla sağlıklı iletişim kurarak ön yargılarını attığını belirterek şunları söyledi;
“Bayan olduğum için bu işi yapamayacağımı düşündüler. Bu erkek işi dediler ama ben bu sektöre yeniliklerle girdim çocuklarımızın güvenliği için servis içinde ablalar tutum ve çocuklarımızın güvenliğini sağladım yenilikçiliğim ve iletişimle bu sektörün ablası oldum.”
-Başarılı oluşunuzu neye borçlusunuz?
Başarılı oluşunu eşine borçlu olduğunu söyleyen Polat, “Başarılı oluşumu tabi ki de eşime borçluyum her zaman başarılı bir kadının arkasında bir erkek, başarılı bir erkeğin arkasında da bir kadın vardır. Kadın ne kadar öne çıkarsa çıksın eşini ve ailesinin desteği yoksa o kadın başarılı olamaz bende başarımı Eşime ve aileme borçluyum” dedi.
-Daha önce Milletvekili aday adayı olmuştunuz tekrar aday olmak gibi bir düşünceniz var mı?
Şanlıurfa da siyasetin farklı işlediğini vurgulayan Polat, “Daha önce aday oldum Şanlıurfa’ya daha iyi bir hizmet vermek istedim olmadı ama ben bu şekilde de hizmet vermeye devam edeceğim ve öyle bir çalışmam yok şuan aday olmayı düşünmüyorum” dedi.
Sorularımızı cevaplayan Vildan Polat son olarak iş hayatına atılmak isteyen Bayanlara şu mesajı verdi;
“İş hayatına girmek isteyen bir kadın varsa azimle iş hayatında başarıya koşacaktır. Azim her başarının anahtarıdır.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49