Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Elektrik ve Su faturaları vatandaşın canını sıkıyor
 Şanlıurfa’nın Büyükşehir statüsüne gelmesinin ardından elektrik ve su faturalarında meydana gelen artışlar vatandaşları kara kara düşündürüyor. Vatandaşlar gerek sözlü bir şekilde gerekse sosyal medyada paylaşımlar yaparak tepkilerini dile getiriyor.

Vatandaşlar su ve elektrik faturalarında ki artıştan şikâyetçi olurken, daha önce ki dönemlerde ise faturaların bu kadar yüksek gelmediği belirtiliyor. Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçen Şanlıurfa’da elektrik ve su faturaların yüksekliği yanında sık sık yaşanan kesintiler de vatandaşın canını sıkmaya devam ediyor.

Elektrik ve su faturalarının neden kabarık geldiğine anlam veremediklerini belirten İbrahim Halil Subaşı şunları söyledi;

“ Büyükşehir olduktan sonra elektrik ve su faturalarımız baya kabarık gelmeye başladı. Bu faturaların böyle yüksek gelmesi kış aylarına mı bağlı yoksa Büyükşehir olmasından dolayı mı bilmiyoruz. Faturalarımız ortalama 40-45 TL arası gelirken şu anda ise 65-70 TL civarında faturalar gelmeye başladı. Bunun vergisi KDV’si kaçak elektrik kullanım bedelinin faturalara yansıtılması sonucunda faturalarımız baya kabarık gelmeye başladı”

Zamların Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasından mı kaynaklandığını vurgulayan Subaşı konuşmasına şunları ekledi;

“ Bu zamların neden kaynaklandığını bilmiyorum, bu büyükşehirden mi kaynaklanıyor yoksa zamlardan mı kaynaklanıyor. Büyüklerimizin bu faturalara el atmasını istiyorum. Kış gelince ayrı bir dert yaz gelince ayrı bir dert. Büyükşehir olduk ama hiçbir faydasını görmedik”

Saim Taş isimli vatandaş ise elektrik fiyatlarının pahalı olduğunu belirterek şunları söyledi;

“ Elektrik fiyatları pahalı, halkın alım gücü zayıf olduğu için halka indirim yapılması gerekir”

Salih Badıllı isimli vatandaş ise şunları söyledi;

“Bir memleket ancak bu kadar sahipsiz olur. Söylenecek çok fazla şey yok, her şey ortada. Elektrik fiyatları almış başını gidiyor. Faturalar yüksek geliyor. Vatandaşın ödeme imkânı yok. Büyükşehir olduktan beri elektrik ve su faturaları iki kat attı. Bir tek yere çivi çakmadılar ama faturalar yüksek geliyor. Faturaların yüksek gelmesinden başka hiçbir çalışma yok”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49