Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Elektrik kesintisi, eğitime engel olacak
Şanlıurfa’nın ana sorunlarından biri olan elektrik kesintileri devam ederken, bu anlamda mağduriyetler de sürüyor. Eyyübiye ilçesine bağlı Ulucanlar Mahallesinde elektrik kesintileri nedeniyle veliler, çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.
Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Ulucanlar Mahallesinde, sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar, çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.
Elektriklerinin 24 boyunca kesintiye uğradığını iddia eden mahalle sakinleri, çocukların okuldan sonra evde ders çalışamadıklarını, okulda da soğuktan ders dinleyemediklerini söyledi. Sağlık ve Ulucanlar Mahallelerinde elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlar, sıkıntılı dönemden geçtiklerini, bu nedenle de çocuklarını okula göndermek istemediklerini söyledi.
ÇOCUKLAR OKULDA DONUYOR
Ulucanlar ve Sağlık Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, elektrik kesintileri nedeniyle okuldaki kaloriferlerin çalışmadığını, bu nedenle çocuklarının okulda üşüdüğünü belirtti.
Mevcut koşullarda çocuklarını okula göndermeyeceğini söyleyen Mahalle sakinlerinden Bedir Demirkır, “Elektriklerimiz 24 saat boyunca kesik kalıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Hangi devirde yaşıyoruz. Evlerimizde karanlıkta oturuyoruz, haber izleyemiyoruz. Dünyada ne oluyor, ne bitiyor haberimiz olmuyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz.
Çocuklarımızı okula gönderiyoruz, okulda kalorifer çalışmıyor. Çocuklarımız donmakla karşı karşıya kalıyoruz. Bu durumlar devam ederse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz” dedi.
“HABER İZLEYEMİYORUZ, DÜNYADAN HABERİMİZ YOK”
Elektrik kesintileri nedeniyle televizyon ve internet kullanamadıklarını dile getiren vatandaşlar, dünya ve Türkiye’deki gelişmeleri takip edemediklerini belirtti.
Köy kırsalında yaşadıklarını, elektrik kesintileri nedeniyle yaşadıkları birçok sorunun yanı sıra, gündemi takip edemediklerini söyleyen Hamadi Tekdağ, yaptığı konuşmada, “Elektrikler 24 saat boyunca kesik olursa nasıl yaşayacağız? Gündemi nasıl takip edeceğiz, Türkiye’de olup bitenden nasıl haberimiz olacak?
Akşamları kendi imkanlarımızla, mumla, fenerle evimizi aydınlatıyoruz. Bu sorunlar daha ne zamana kadar sürecek? Bu anlamda milletvekilleri, Belediye Başkanları ve DEDAŞ yetkililerinin çözümlerini bekliyoruz” diye konuştu.
Elektrik kesintisini protesto eden vatandaşlar, bu sorunlarla yıllardan beri mücadele ettiklerini, hiç kimsenin seslerini duymadığını öne sürdü. Naci Çetindağ

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49