Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Elektrik kesintileri meclis gündeminde
 CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına Şanlıurfa’daki elektrik kesintilerini sordu.
 
 CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Şanlıurfa’da düzenli ve sık olarak gerçekleşen elektrik kesintileri hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
 
 Muğla Milletvekili Demir’in yazılı soru önergesi şöyle:  Şanlıurfa’nın ilçelerinde bir süredir düzenli ve sık elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Buna dair şikâyetler makamımıza iletilmekte ayrıca bu duruma ilişkin haberler bazı basın-yayın organlarında da yer almıştır.
 
 1 Aralık 2013 tarihinde Siverek İlçesi’nde yaşayan 100 kişi elektrik kesintilerini protesto etmek için “yol kapatma” eylemi gerçekleştirdi.  Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde ise son bir aydır düzenli olarak elektrik kesintisi olduğuna dair şikâyetler makamımıza iletildi.
 
 Şanlıurfa İli Suruç İlçesi’nde yaklaşık son bir aydır düzenli olarak, günün belli bölümünde elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Yine Suruç İlçesi’ne bağlı Aşağı Oylum Köyü Elsöz Mezrası’nın elektriği tamamen kesilmiş durumdadır. Mezrada yaşayan vatandaşlara elektrik kesintisinin sebebi; içme suyu borçları olarak belirtilmiştir.  Bu bağlamda,
 
 1- Şanlıurfa’nın ilçelerinde sürekli olarak yaşanan elektrik kesintilerinin nedeni nedir? Bu konuda ilgili kurumlar herhangi bir çalışma yürütmekte midir?
 
 2-  Suruç İlçesi ve bağlı köylerde düzenli olarak yaşanan elektrik kesintilerinin nedeni nedir?
 
 3-  Bölgede yaşayan insanlar kesintilerin nedeni ve zamanı hakkında bilgilendirilmekte midir? Bilgilendirmeler hangi yollarla yapılıyor, herkese ulaşabilecek şekilde duyuruluyor mu?
 
 4- İçme Suyu borcundan dolayı elektrik kesintisi yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa bu durumun yasal dayanağı nedir?
 
 5- Aşağı Oylum Köyü Elsöz Mezrası’nın elektriğinin kesik olmasının nedeni içme suyu borçları mıdır? İçme suyu borçları sebebiyle elektrik kesintileri yaşandığı doğru mudur?
 
 6- Türkiye’de su borcundan dolayı elektriği kesilmiş köy ve mezralar var mıdır? Bunların sayısı nedir?
 
7-  Elektrik kesintilerinin önlenmesi için herhangi bir önlem alınmakta mıdır?
 
 8- Sık yaşanan elektrik kesintilerine bağlı olarak, beyaz eşya, televizyon gibi elektrikle çalışan aletlerde herhangi bir arıza tespit edilmiş midir?
 
 9- Kesintilere bağlı olarak oluşan maddi kayıplar karşılanacak mıdır?
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49