Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Eko Sisteme Şanlıurfa Teknokent Desteği

Suriyeli ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İstihdam İmkânlarının Geliştirilmesi ve Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Yolu ile Dayanıklılık Oluşturma Projesi kapsamında oluşturulanGİGAP,Güneydoğu Anadolu bölgesinden girişimci adaylarını, tarım, gıda, su teknolojileri, dijital dönüşüm, eğitim teknolojileri ve diğer yenilikçi alanlardaki yerel paydaşlarla buluşturdu.

Başvuruda bulunan 179 kişi arasından seçilen 48 girişimci, projelerini yatırımcılar, özel şirketler ve kamu paydaş kurumlarına tanıttı. Jüri tarafından seçilen iş fikirleri, 11 farklı kategoride 13farklı destek ile ödüllendirildi.

Girişimciler, Bölgeye İş İmkanları Sunacak

GİGAP Fikir Üretme Kamplarında Dijital Dönüşüm ve Tarım, Gıda, Su alanlarında düzenlenen 2 farklı kampta 143 girişimci, bölgedeki kurumlar ve iş insanlarından edinilen, bölgenin öncelikli ihtiyaçlarına yönelik iş fikirlerini geliştirdi. Kamplar sonrasında programadahil olan 21 takıma 450 saatyönderlikdesteği sağlandı.

İş fikirlerini hazırlayan 14 takım, TÜBİTAK, KOSGEB ve melek yatırımcılardan finansal destek alma fırsatı yakalayacak. Girişimcilerfaaliyetlerini proje kapsamında Harran Üniversitesi Şair Nabi Yerleşkesinde yer alan Şanlıurfa Teknokent bünyesinde kurulacak olan GİGAP Atölye’de sürdürebilecek.

Bölgede İş İmkanları Arttırılacak

Proje,Şanlıurfa Teknokent’in kurumsal kapasitesinin artırılmasını,iş geliştirme faaliyetleriningüçlendirilmesini, bölgedeki işletmelerin geliştirilmesini, iş imkânlarının artırılmasını ve bölgedeki paydaşların girişimcilik için bir arada çalışma kültürünü oluşturmasınıdestekliyor.

Şanlıurfa Teknokent’te oluşturulan GİGAP isebölgedeki girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmayı ve bu potansiyeli yerel paydaşlarla sürdürülebilir ve ölçeklenebilir kılmayı hedefliyor. Yerel paydaşların katkı verdiği GİGAP’ı Şanlıurfa Teknokent’in ortakları arasında yer alan Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ve Şanlıurfa Ticaret Borsasıgibi kurumlar da destekliyor.

Japon Hükümeti tarafından finanse edilen, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik desteğiyle yürütülen ve GİGAP’ı da oluşturan proje, UNDP Türkiye’nin Suriye Krizine Yanıt ve Dayanıklılık portfolyosu kapsamındaki projeler arasında yer alıyor.

Yapılan programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, Gap Kalkınma İdaresi Başkanı SadrettinKarahocagil, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Yetkilileri, UNDP Proje Yöneticileri, Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürü Prof.Dr. Kasım Yenigün, farklı üniversitelerden öğretim elemanları,firma temsilcileri, yatırımcılar ve girişimciler katıldı. Program çerçevesinde yapılan panellerde girişimcilik, melek yatırım ağları ve benzeri oturumlarda nitelikli konular, ekosistem uzmanlarınca ele alındı.

Program öncesinde ise, proje kapsamında ODTÜ Teknokent desteğiyle hazırlanan “Şanlıurfa Teknokent Stratejik Plan” sunumu kamuoyuna sunuldu. 2023 vizyonu çerçevesinde, Şanlıurfa Teknokentin elde etmesi gereken konum, realist bir vizyon ve misyon tanımıyla metne kondu.

Etkinlik, verilen ödüllerin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49