Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

“Ekmek Yersem Ölürüm”
Eyyübiye İlçesine bağlı Dedeosman mahallesinde ikamet eden Çiçek ailesi Çöliak hastalığıyla mücadele ediyor. Çöliak hastalığından dolayı Gülcan Çiçek(11) ve Müslüm Çiçek(9) istedikleri yemekleri yiyemiyorken Anne Zeliha Çiçek, yaptığı yemekleri çocuklarına yedirememenin acısını yaşıyor.
Eczaneden alınan yiyecekleri çocuklarına hazırlarken gözyaşlarına boğulan anne Zeliha Çiçek, gözyaşlarını çocuklarının iyi olmasıyla silineceğini belirtti.
Maddi durumlarının eczaneden alınan yiyeceklere yetmediğini söyleyen Anne Zeliha, “makarna, şehriye, bisküvi, çikolata ve gofret gibi şeyleri çocuklarıma ne yapabiliyorum nede alabiliyorum. Bu yiyecekleri tüketirlerse ölümden dönüyorlar. Eczaneden çocuklarıma özel yiyecek alıyoruz ben onları hazırlarken dayanamıyorum maddi durumumuz yok eşimin bir işi yok limonata satıyor oda bize yetmiyor” dedi.
“SURİYELİLERE YAPILAN YARDIM BİZEDE YAPILSIN”
Türkiye’nin yardım sever ülkeler arasında ilk sıralarda olduğuna değinen Anne Zeliha, Suriyelilere yapılan yardımın kendilerine de yapılmasını istiyor.
Kendileri gibi birçok ailenin de zor durumda olduğunu belirten Anne Zeliha, “Suriyeliler ülkelerindeki savaştan kaçtı devletimiz el uzattı bizede el uzatsınlar benim çocuklarım gözlerimin önünde eriyor hangi yürek buna dayanır lütfen yardım edin” dedi.
“BAZI GECELER AÇ UYUYORUM”
İstediği yemekleri yiyemeyen Gülcan, babası eczaneden yemek alamayınca bazı geceler aç uyuduğunu söyleyerek okulda arkadaşlarının yediği çikolatalardan yiyemediğini vurguladı.
Arkadaşları gibi kantinden yiyecek alıp korkmadan yemek isteyen Gülcan,”Ben arkadaşlarım gibi korkmadan çikolata yemek istiyorum. Arkadaşlarımla aynı yemekleri yemek istiyorum okuldan eve ağlayarak geliyorum annemi üzmemek için bir şey demiyorum. Bazı geceler aç uyuyorum ama anneme tokum diyorum” dedi.
“MAKARNA YEMEK  İSTİYORUM”
Annesinin yaptığı yemekleri yiyemediğini belirten Müslüm çiçek ise makarna yemek istediğini fakat yerse hastalanacağı için annesinin buna izin vermediğini söyleyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Ablası gibi oda mutsuzluğunu ailesini üzmemek için gizlediğini belirten Müslüm, “Bende ablam gibi üzülüyorum ama aileme bunu yansıtmak istemiyorum annemin bizim için ağlamasını istemiyorum benim annemde hasta oda üzülerek daha kötü olabilir” ifadelerini kullandı.
“TEDAVİ İÇİN  ANKARAYA GİTTİK  PARAM YOK DİYE DÖNEMEDİK”
 
Çocuklarının tedavisi için 6 ayda bir Ankara’ya gittiklerini söyleyen baba Hacı Çiçek, “Çocuklarımın tedavisi için 6 ayda bir Ankara’ya Endoskopi yapmaya gidiyoruz. Valilik bana 200 TL para veriyor ben o parayla Ankara’ya mı gideyim? Yoksa çocuklara eczaneden yemek mi alayım? Çocuklarımı Ankara’ya götürüyorum sonra geri dönemiyorum param yok. Kaç kez gittim çocuklarımı hastanenin içinde bıraktım hayırseverlerden para istedim öyle dönebildik” dedi.
“SİZ KENDİ ÖZ EVLADINIZA BAKMAZMISINIZ?”
Kendi öz evladı için her zorluğa katlandığını ve evladı için yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Baba Hacı, ‘kim öz evladına bakmaz’ diyerek şunları söyledi;
“Ben Valilikten 200 TL yardım parası alıyorum. SGK’da iki çocuğum için kişi başına 80 TL veriyor. Çocuğuma eczaneden aldığım bir makarna 20 TL Bisküvi alıyorum 15 TL elimizde avucumuzda bir şey kalmıyor. Ben limonata ezme satıyorum günlük gelirim ya 20 TL ya da 30 TL hangi durumda olursam olayım kim öz evladına bakmaz ki siz kendi öz evladınıza bakmaz mısınız?” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48