Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Ekmek İsrafı 1,5 Milyar Dolar
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ekmek israfının dinimizce de günah olduğunu belirterek Toprak Mahsulleri Ofisi'nce  (TMO) başlatılan ''Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası''’na destek verdiklerini söyledi.
 
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” kapsamında kendilerini ziyaret eden Şanlıurfa TMO Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmazer ve beraberindekilere teşekkür etti.
 
Toprak Mahsülleri Ofisi’nin ekmek israfını önlemek amacıyla Türkiye genelinde başlattıkları kampanyasını borsa olarak desteklediklerini belirten Kaya, ekmeği israf etmenin dinimizce de günah olduğuna vurgu yaptı.  Zengin fakir tüm sofraların vazgeçilmezi fazladan satın alınan, sonra tüketilemediğinden bir kısmı çöpe atılan ekmeğin israfının önüne geçmek gerektiğini belirten Kaya;  “ Çiftçimizin buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği, öz veriyi ve çabayı çok iyi bildiğimiz için ekmeğin israf edilmesinin üzüntüsünü hissettiğini hepimiz biliyoruz. Ekmeği çöpe atmak dinimizce de uygun değildir.  Dünya da milyonlarca aç insan var, sofralarımızın vazgeçilmezi ekmeği, çöplerde görmek bizlere acı veriyor.” diye konuştu.
 
Türkiye'de bir yılda 1,5 milyar lira değerinde 2,1 milyar adet ekmeğin çöpe atıldığı, bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebildiğini belirten Şanlıurfa TMO Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmazer,  ekmek israfını önlemeye katkıda bulunmak amacıyla,  Toprak Mahsulleri Ofisi'nce (TMO), ''Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'' kapsamında hazırlanan ''Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri'' kitapta   tazeliğini kaybetmiş ekmeklerin değerlendirilmesi için çok sayıda tarifin bulunduğunu kaydetti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49