Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Ekinci'ye bir ödül daha
Kamuoyunda yaptığı çalışmalarla takdir toplamaya devam eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bu çalışmaların meyvesini Eyyübiye’li vatandaşlar adına aldığı ödüllerle taçlandırıyor. Son olarak Stratejik Araştırmalar ve Geliştirme Derneği (SAGEDER) tarafından yılın ‘En Vizyoner Belediye Başkanı’ ödülünü alan Başkan Ekinci,” Bu ödülü tüm Eyyübiyeliler adına alıyorum.” dedi. Stratejik Araştırmalar ve Geliştirme Derneği (SAGEDER) tarafından düzenlenen , ‘3. Su ve Çevre Ödülleri-Güneydoğu Anadolu Bölgesi’’ sahiplerini buldu. Türkiye genelinde Büyükşehir Belediyeleri, Belediyeler ve Sular idareleri arasında düzenlenen ödül töreninde Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “En Vizyoner Belediye Başkanı” ödülünü aldı.
Gaziantep’te düzenlenen ödül töreninde konuşan Başkan Ekinci şunları söyledi,” Tescilli 12 bin yıllık tarihi ile semavi dinlerin ortak atası Hz. İbrahim Peygamber, sabır timsali Hz. Eyyüp Peygamber’in memleketinden hepinize selamlar getirdik. Su ve Çevre ödülleri programı dolayısıyla su ve çevre temalı bir konuşma olması gerekiyor haliyle ama bu tarz programlarda fırsat bilerek zaman zaman ilçemiz ile ilgili hususlarla ifade etmek istiyoruz. Tanıtım filmimizde de gördünüz ama şunu etmek gerekirse Eyyübiye ilçesi 372 bin nüfuslu bir ilçe ve 150 binde Suriye ile beraber 500 bini geçen bir ilçe. Merkezde 36 mahalle var. Sadece bir mahallesi planlı ve imarlıdır. Geri kalanı 14 mahallesi sur içerisinde dediğimiz eşli Urfa, diğer 21 mahalle gecekondulaşmanın, çarpık kentleşmenin maalesef olduğu yer. Dolayısıyla işimizin zor olduğunu biliyoruz. Mevlana da diyor ya zor diyorsunuz, zor olacak ki imtihan olsun. Olaya imtihan gözüyle bakarak geleceğin Eyyübiye’sini inşa etmeye çalışıyoruz ekibimiz ile beraber. Ve güzel bakan, güzel görür, güzel gören, güzel düşünür, güzel düşünen hayatında da lezzet alır düsturunda da hareket ederek özellikle çevre konusunda geldiğince çok ciddi faaliyetlerde bulunuyoruz. Yeşil alan konusunda %30, %33’lük artıştan bahsedildi. Bu tabi kent ormanı, mesire alanları dışında bunların milli Emlak’tan çok ciddi alanlar aldık. Bu yüzde binlerle ifade edilecek inşallah bu artış. Bu ödüle layık gören SAGEDER yönetimine, bilim kuruna çok teşekkür ediyorum.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49