Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Ekinci, yetimlerle iftar açtı
Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen ve 400’e aşkın yetim çocuğun katıldığı iftar yemeğine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaptı.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin ev sahipliği yaptığı özel bir konuk evinde düzenlenen iftar yemeğine Başkan Ekinci’nin Eşi Ayşe Ekinci de eşlik etti. Ramazan Ayı’nın 15. Gününe denk gelen Dünya Yetimler Günü’ne özel Eyyübiye İlçesinde bu yıl ikince kez iftar yemeği verildi. Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan yetimlere yönelik iftar yemeğine Eyyübiye İlçe Kaymakamı Oktay Kaya, Ak Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Eyyübiye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri de katıldı. Yetim ve yakınlarının servislerle evlerinden alınıp yemek sonrası tekrar evlerine bırakıldığı iftar yemeği hem renkli hem de duygusal anlara sahne oldu.
400 yetim çocuk ve yakınlarının katıldığı iftar yemeğine Eşi Ayşe Ekinci ile birlikte yaklaşık bir saat erken gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yetim çocuklarla yakından ilgilenerek iftar yemeğine katılanların masalarını tek tek dolaştı. Yetim çocukların başının okşayarak şefkat gösteren Başkan Ekinci, deyim yerindeyse biranlık baba olma duygusunu gösterdi.  Yetim ve yakınlarıyla yakından ilgilenen Başkan Ekinci, yetim ve yakınlarından gelen talepleri de anında sonuçlandırdı. Gelen talepleri birim amirlerine çözülmesi şartıyla aktaran Başkan Ekinci'nin bu davranışı yetim ve yakınlarının mutluluklarını ikiye katladı.
Yetim ve yakınlarının masasını gezdikten sonra katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; “Büyükşehir ve diğer ilçelerimiz dahil, Ramazan Ayı’nın her 15. Günü yetimlerle ilgili programlar düzenleniyor. Bugün de, belediyemiz adına ikincisini düzenliyoruz. Peygamber Efendimizin bir hadisi var; ‘bir yetimin başını okşayan, elinin değdiği saç teli kadar günahlarından arındırılır.’ Bizde biliyoruz, bir toplumda eğer orada yetim gülüyorsa, orada mutluluk ve huzur vardır. Dolayısıyla burada hepimizin uğraşı ve çabası, içinde bulunduğumuz toplumu biraz daha ileriye getirmek. Özellikle garip guraba dediğimiz insanlarımızın sıkıntılarını giderebilmek ve bizler bu insanlarımızın sıkıntılarını giderebildiğimiz ölçüde kendimizi huzurlu hissediyoruz. Bu sıkıntıları giderebildiğimiz ölçüde de, emin olun yarınlara daha güvenle bakıyoruz. Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul etsin, ettiğiniz dualarda umarım İslam coğrafyasında yaşanan zulmün durmasına vesile olur.” Dedi.
İftara katılan yetim çocuklar ve yakınları, Eyyübiye’nin farklı bölgelerinden servislerle getirilip götürüldü. Başkan Ekinci, çocukları servislerine kadar eşlik ederek onları yolculadı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49