Öne Çıkanlar boks restore getirildi Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Ekinci, öğrencilere kitap dağıttı
Eyyübiye Belediyesi; Urfa'nın hem tarihini anlatıyor, hem de öğrencileri eğlendiriyor
Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Eyyübiye İlçesinde bulunan okullarda eğitim gören çocuklara dağıtılmak üzere Öykü ve Boyama kitabı yaptırdı. Öykü ve Boyama kitaplarının dağıtımının ilk durağı da Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin katılımıyla Akşemsettin İlköğretim okulu oldu.
‘Küçük Evliba Çelebi Şanlıurfa'da’ söylemiyle çocuklara dağıtılmak üzere yaptırılan kitapları elleriyle çocuklara hediye eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘Çocuklarımızın hem ilin tarihini öğrenmesi hem de kişisel becerilerini arttırmaları amacıyla bu tarz faaliyetlerimiz ilçe genelinde devam edecektir.’ dedi.
Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından "Küçük Evliya Çelebi Şanlırfa'da" isimli projeyle dağıtımına başlanılan öykü ve boyama kitaplarındaki amaç ise; Şanlıurfa'nın sadece yetişkinler tarafından değil, çocuklar tarafından da tanınması.  Uzun süren fikir, hazırlık ve uygulama sürecinden sonra ortaya çıkan bu projeyle, çocukların yaşadıkları kenti eğlenerek tanıması, bilmedikleri mekanlarla ilgili bilgi sahibi olması hedeflenmektedir. ‘Küçük Evliya Çelebi Şanlıurfa'da’ isimli bu çalışma iki kitaptan oluşuyor. Birincisi; okuma yazma bilen çocuklar için okuma kitabı, ikincisi de; okuma yazma bilmeyen çocuklar için boyama kitabı olarak dizayn edildi. 
Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından dağıtımına başlanılan öykü ve boyama kitaplarının ilk adresi Akşemsettin İlköğretim okulu oldu. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin de katıldığı kitap dağıtım töreninde çocuklar Başkan Ekinci'ye sevgi gösterilerinde bulundular. Okulun girişinde okul idarecileri tarafından karşılanan Başkan Ekinci bir anda çocukların sevgi gösterileriyle karşılaştı. Uzun süre çocuklarla ilgilenen ve sohbet eden Başkan Ekinci, ilk olarak anasınıfı öğrencileriyle bir araya geldi. Çocuklara boyama kitapları hakkında bilgi veren Başkan Ekinci daha sonra 1. sınıf öğrencilerinin bulunduğu sınıfa girerek sürpriz yaptı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'yi karşılarında gören öğrenciler, Başkan Ekinci öykü ve boyama kitabı sürpriziyle karşılaştılar. Burada da elleriyle öğrencilere kitapları dağıtan Başkan Ekinci, bir süre öğrencilerle aynı sırada oturarak çocukluk yıllarına döndü.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eyyübiye Belediye Başkan Ekinci; “Akşemsettin ilk okulumuzu ziyarete geldik, önce ana sınıfını şimdi de burada diğer sınıflarımızı geziyoruz ve bu gezi kapsamında çocuklarımıza Küçük Evliya Çelebi Şanlıurfa’da diye bir kitap hediye ediyoruz. Bu kitapla çocuklar bir taraftan kişisel gelişimini, el becerilerini düzeltirken attırırken bir taraftanda Urfamızı tanıyorlar. Dışarıdan gelen bir kişinin Urfa’ya ayak basar basmaz, Urfa’da gezilecek bütün yerleri bu kitapta görüyorlar. Bu kitapta; GAP Havalimanından başlıyor, Urfa’nın tarihi yerleri, eski sokakları, Balıklıgöl, Halilülrahman Gölü, Urfa Kalesi yine Birecik’te Kelaynak Kuşları, Harran’daki tarihi kalıntıları çocuklarımız tanıyorlar. Evliya Çelebi Misali ilimizi de gezmiş oluyorlar. Bu etkinliği de 23 Nisan adına düzenliyoruz. Bu kitaplarımızdan bütün okullarımıza dağıtacağız. Dolayısıyla ilimizin güzel yerlerini eğer görmemişlerse, tarihini görmüş olacaklar bu kitapta, bir şekilde de oralara gitme hissine kapılacaklar ve bizlerde bu tarz konularda organizasyon yaparak geziler düzenleyeceğiz.” İfadelerini kullandı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49