Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Ekinci, “ Her Türlü İhtiyaçlarını Karşılamaya Devam Ediyoruz“
 Eyyübiye ilçesi sınırlarında bulunan Kırk Mağara Mahallesi’nde bugün yılsonu etkinliği düzenlendi. Kırsal Mahalle okulunda gerçekleşen yılsonu etkinliklerine katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘okullarımızından gelen talepleri karşılamaya devam edeceğiz’ sözünü verdi.
 
Kırk Mağara Mahallesi İlk ve Orta Okulu’nda düzenlenen ve geleneksel hale getirilen yılsonu etkinlikleri kapsamında; okul öğrencilerine ve taşımalı servis şoförlerine yönelik, bilgi yarışması, futbol, voleybol, masa tenisi, satranç, gülle atma, atletizm yarışmaları düzenlendi. Yarışmalar okullar arası yapıldı, düzenlenen yarışmaya Kırk Mağara Okulu’nun yanı sıra, Tek Yamaç, Payamlı, Kaplan, Geçit ve Küçük alanlı Okulu öğrencileri de katıldı. Öğrencileri okullara taşımalı olarak getiren servis şoförleri de yarışmalarda boy gösterdi.
 
Düzenlenen etkinliğe; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Kırk Mağara Okulu Müdürü Mahmut Demir, çevre mahalle muhtarları, öğrenciler ve velileri katıldı.
 
Program öncesi, okul öğrencilerinin el becerisi ile yapılan sergi gezildi ve bir yıllık eğitim öğretim yılıyla ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yılsonu etkinliği programında selamlama konuşmaları yapıldı. Kırk Mağara İlk ve Orta Okulu Müdürü Mahmut Demir, katılım sağlayan herkese teşekkür ederek," emeği geçenlere minnettarım" dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise; “Okul nedir diye sorulduğunda, karşılığının Kırk Mağara Mahallesi’nde ne olduğunu görüyoruz. Okul hayattır, okul barıştır, okul kardeşliktir, okul samimiyettir, okul teslimiyettir. Bütün bunları, Kırk Mağara Mahallesi’nde yaşatan okul müdürümüze ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
 
Son olarak, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise şunları söyledi; “Güzel bir kırsal mahallemizde olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Geçen yıl Payamlı köyünde bir araya gelmiştik. Yine böylesi güzel bir etkinlik kapsamında bir organizasyon yapılmıştı ve görüyoruz ki bu geleneksel hale getirilmiş. Taşımalı eğitim alanlarının getirdiği önemli hususlardan biri şu, özellikle kırsal mahallelerdeki dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlıyor. Öğrencilerinde birbirini tanımayı sağlıyor. Bu tanımalarla beraber ileri ki zamanda da güzel dostluklar oluşmasını sağlıyor. Eğitim kurumları, bulundukları ili değiştiren dönüştüren kurumlardır. Bu anlamda fedakar ve cefakar öğretmenlerimizi de kutluyoruz. Böyle kırsal bir mahalle böyle güzel bir etkinlik ve neredeyse şehir merkezindeki okullara göre daha dolu bir etkinlik. Bir kez daha onları tebrik etmek istiyorum. Bir diğer hususta şu, ilçe milli eğitim müdürümüz, il müdürümüz çok iyi biliyorlar, Eyyübiye Belediyesi olarak okullarımızın her türlü sıkıntısının yanında olduğumuzu hep gösterdik, ifade ettik. Fiziki anlamda da değişiklikler yaptık. Bu gibi mahallelerden de talepler geldiğinde imkânlar oldukça karşılıyoruz ve karşılamaya da devam edeceğiz.”
 
Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından halay, semazen ve koro gösterisi yapıldı. Büyük alkış alan öğrencilerin gösterisinden sonra, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları, plaketleri ve çeşitli hediyeleri verildi. Servis şoförlerine ise yangın söndürme tüpü ve ilk yardım çantası hediye edildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48