Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Ekinci, 6 Bin Gencimiz Faydalanıyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kısa adı İNFAK-DER olan Yetim ve Öksüzleri Koruma Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği ziyaret etti. Derneğin Eyyübiye ilçesindeki ilk şubesi olan Eyyüpnebi mahallesindeki dernek binasına geçen Başkan Ekinci’ye Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam eşlik etti. Dernek binasında İNFAK -DER Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Halat ve yönetimi tarafından karşılanan Başkan Ekinci, burada bir süre dernek yöneticileriyle sohbet etti. Daha sona beraberindekilerle birlikte dernek binasını gezen ve çocuklarla sohbet eden Başkan Ekinci, derneğin Arakan ile ilgili çalışmalarına da destek sözü verdi. 65 erkek 45 bayanın manevi değerler eğitimi, kitap okuma eğitimi, kuran-ı kerim dersleri ve ahlak eğitimi dersleri aldığı dernek yöneticileri ayrıca Arakan’la ilgili çeşitli çalışmalar da yürütüyor. Dernek Başkanı Mustafa Halat ve yöneticiler, derneğin Eyyübiye ilçesindeki kuruluş aşamasına maddi ve manevi destek veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.

Dernek ziyaretinde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Belediye olarak ilçemizdeki gençlerimize yönelik çeşitli aktivitelerde bulunuyoruz. Özellikle Ak Ev Spor Salonları aracılığıyla milli ve manevi değerlere haiz gençlik yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizler sporu ve kültürü araç kılarak çok ciddi eğitimler veriyoruz. Burada yaklaşık 6000 gencimiz bu çalışmalarımızdan faydalanıyor. Bunun ötesinde bu devletle bu vatanla sorunu olamayan derneklerimize de katkıda bulunuyoruz. İNFAK-DER de bunlardan birsi. Burada özellikle gençlere yönelik temel İslami bilgiler veriliyor. Bu bir ihtiyaçtır ve derneğimiz de bu konuda ciddi bir çalışma yürütmektedir. Bizler de elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Burada özellikle Arakan konusunda anlamlı çalışmalar da yürütülüyor. Uzun yıllardır bu konudaki çalışmalarını artık kitap haline dönüştürmek üzereler. Allah kendilerinden razı olsun. Özellikle İslam coğrafyasında çok ciddi sıkıntı çeken bölgelerimizin var olduğunu biliyoruz. Bizlerin oralara da ulaşmamız gerekiyor. Çünkü ümmetin lideri diye tabir ettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız da mazlum ve mağdur coğrafyalara el uzatıyor. İnsanlarımızın da ihtiyaç duyulan bu bölgelere destek çıkmaları çok önem arz ediyor. Şu anda Arakan’da insanların başlarını sokacak evleri, dini ibadetlerini yerine getirebilecekleri yerleri yok. O bölgede insanlar resmen diri diri gömülüyorlar. Bu insanların sesi olabilen derneklere de bizim destek çıkmamız gerekiyor. Ben bir kez daha emek veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Sözlerimin başında da belirttiğim gibi bu vatanla bu devletle sorunu olmayan bütün derneklere de yardım etmeye hazırız. “dedi.

İNFAK-DER Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Halat ise kendilerine sağladığı destekten dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti. Başkan Halat,” Öncelikle başkanımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Bizler bu derneğimizi açtığımız günden itibaren kendileri bizlere çok büyük katkılar sağladılar. Bizler burada gençlerimize manevi değerler eğitimi, kitap okuma eğitimi, kuran-ı kerim dersleri ve ahlak eğitimi dersleri veriyoruz. Başkanımıza dernek yönetimi adına hem bu akşam ki ziyaretleri hem de sunduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimi bir kez daha sunmak istiyorum. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49