Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Ek sefer başlatılsın
Kurban Bayrama sayılı günler kala Şanlıurfa şehirlerarası otogarda biletlerin tükendiği belirtildi. Kurban bayramının yaklaştığı bu günlerde Şanlıurfa otogarında, yetkililerin iddiasına göre, otobüs biletleri bulmak zorlaşıyor.

Bayramdan yararlanıp, tatil ya da memleket ziyareti planları yapanlar, iç ve dış seyahatte talebin artmasına neden oldu. Otobüs ve uçaklarda neredeyse tüm destinasyonlara biletler tükendi. Yılda 225 milyon uzun, 1 milyar da kısa mesafe yolcusu taşıyan otobüs şirketleri, Bayrama yakın günlerde çareyi ek seferler düzenlemekte bulacağını söyledi. Otogarda aşırı talep nedeniyle fiyatların yüzde 30 artabileceği belirtildi.

Resmi tatilin 9 gün olması nedeniyle, yolcuların büyük bir kısmını öğrenciler oluşturuyor. 9 gün boyunca aileleriyle birlikte vakit geçirmek için memleketlerine giden öğrenciler, dönüşte zorluk çekmemek için, şimdiden gidiş-dönüş biletini kestiler. Bayram arefesinde bilet sorunu yaşamamak için, biletini 20 gün öncesinden aldığını söyleyen ziraat mühendisliği öğrencisi Umut Paslanmaz, “Harran üniversitesi ziraat mühendisliği ikinci sınıf öğrencisiyim, neredeyse her bayramda aynı sorunlarla karşılaşıyoruz, bu sene aynı sorunu yaşamamak için biletimi 20 gün öncesinden aldım. Aynı şekilde dönüş zamanı da aynı sorun yaşanabilir ve ben dönüş biletimi de aldım” şeklinde konuştu. Diğer ulaştırma yollarında olduğu gibi karayollarında da Bayram tatili döneminde yoğunluk yaşanması kaçınılmaz. Bu bağlamda karayolunda ulaşım hizmeti sunan otobüs işletmeleri, Kurban Bayramı tatilinde yaşanan yoğunluğu karşılamak için hazırlık yapıyor. Şirketlerin hazırladığı yoğunluk haritasında özellikle Şanlıurfa çıkışlı hatlarda turistik şehirlere ve bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların Adıyaman, Gaziantep gibi yakın şehirlerine yönelik seyahat talebinin yoğunlukta olduğu bildirildi. Bayram haftasında seferlerde önemli bir doluluk oranı yaşanırken, şirketlerin sefer planlama bölümü doluluk oranını yakından takip ederek yüzde 80'in üzerine çıkan hatlarda hemen yeni sefer planlaması yapıyor.

Şirket yetkilileri, bayram tatili planlayan vatandaşların biletlerini erkenden almaları gerektiğini, erkenden bilet almanın, dönüş yolculuklarında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması açısından önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca korsan taşımacılık yapan otobüslerden kaçınılması, biletsiz yolculuk edilmemesi ve kurumsal firmalarla seyahat edilmesi öneriliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49