Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Ehliyet sınavında inanılmaz olay
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, para karşılığı sahte evrakla 'joker' olarak başkalarının yerine sınava giren çeteye operasyon düzenledi.
 
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, para karşılığı sahte evrakla 'joker' olarak başkalarının yerine sınava giren çeteye operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 21 kişi arasında okuma yazma bilmemesine rağmen motorlu taşıtlar sınavından 90 puan alan 2 kişi dikkat çekti.
 
Gaziantep ve Şanlıurfa'yı kapsayan operasyonlarda resmi ve özel belgede sahtecilik yaptığı belirlenen kişiler 8 ay boyunca teknik takibe alındı. Çetenin, ehliyet sınıfına göre, 3 bin 500 ile 5 bin lira arasında para alarak başkalarının yerine sınava girdiği belirlendi. Düzenlenen operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı, aramalarda çok sayıda sınava giriş belgesi ve 5 adet sürücü belgesi örneği ele geçirildi.
 
Gözaltına alınan Tevfik A. ve İsmet C.'nin durumları ise herkesi şaşırttı. Emniyette ifadeleri alınan 2 şüpheli şahıstan ifadelerini okuyup imzalamaları istendi. Avukatları eşliğinde ancak okuyabileceklerini söyleyen şahısların durumundan şüphelenen polis, şüphelilerin okuma yazması olmadığını tespit etti. Okuma yazmayı yeni öğrendiklerini; ancak unuttuklarını söyleyen şahısların, sürücü belgesi için girdikleri sınavdan 90 puan aldığı tespit edildi.
 
Gözaltına alınan 21 kişi arasında yer alan Şahin Ö., Mehmet Ç., Ozan T., Nahsan K., Mayıl T., Mehmet Tahir O., Selami T., Osman F., Süleyman Ö. ve Hamit A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 9 kişinin adli kontrol işlemleri sürüyor, diğer 2 kişi ise serbest kaldı. Soruşturma sürüyor.
cihan 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48