Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Eğitimleri yarım kalıyor
Okulların açılmasının ardından yaklaşık iki ay geçmesine rağmen, öğrencilerin büyük bir kısmı okul yerine pamuk tarlalarına gidiyor.
Eğitim Öğretim sezonu başlayalı iki ay olmasına rağmen, Şanlıurfa’da dar gelirli ailelerin çocukları okula gidemiyor. Okul yerine pamuk tarlalarına giden çocuklar, eğitimlerinden geri kaldıkları gibi, Şanlıurfa’nın da eğitimde geri kalmasına neden oluyor.
Çoğunluğu ilköğretim öğrencilerinin oluşturduğu çocuklar, aileleri tarafından tarlaya pamuk toplamaya gönderiliyor. Pamuk hasadının sonuna gelinmesine rağmen hala birçok bölgede hasat tamamlanmadı. Geçimlerini sağlamak için tarlalara giden aileler, beraberinde çocuklarını da götürüyor.
Çocuklar, okula devam edemediği için birçok konuda geri kalıyor. Her yıl yapılan LYS-YGS ve diğer sınavlarda Şanlıurfa sürekli en son sıralarda yer alıyor. Ekonomik sorunlara bağlı olarak eğitim sorunları da ortaya çıkarken, bir yandan da öğrencilerin okullarına devam edebilmesi için bir proje oluşturulması isteniyor.
Okullarından geri kalan öğrenciler, yine bahar aylarının gelmesiyle birlikte aileleriyle birlikte il dışına göç ederek okulu yarıda bırakıyor. Okul yönetimleri de bu anlamda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Okula geç gelen öğrencilerin, sezon bitmeden tekrar okuldan ayrıldığını belirten bir öğretmen, “bu çocuklar zaten okula geç geliyor. Tam düzene giriyor, dersleri kavramaya başlıyor derken, tekrar okuldan alınıyor. Bu şekilde bir başarıdan söz etmemiz mümkün değil” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49