Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Eğitim Tatbikatı
Şanlıurfa sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibine (UMKE)  Harrankapı’da tatbikat düzenledi.
 
Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibine (UMKE)  yeni katılacak olan personele yönelik UMKE Temel Eğitimini 15-20 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlemiştir. Eğitim; Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Eğitim ve Projeler Daire Başkanı,, Güney Marmara İlleri UMKE Eğitim Ekibi, Gaziantep Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Afet Acil Durum Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Eğitime 60 UMKE gönüllüsü katılarak UMKE personeli olmaya hak kazanmıştır.
 
Afet, toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, normal hayatı ve insan faaliyetlerini durduran veya kesintiye uğratan; doğal, teknolojik veya insan kaynaklı olaylara denir. Ülkemizde bilinen pek çok afet çeşidi can ve mal kayıplara neden olarak büyük acıların yaşanmasına neden olmaktadır.
Afet ve olağandışı durumlarda olay yerinde medikal kurtarma yapmak üzere, istekli sağlık personeli arasından seçilerek eğitilmiş personellerden oluşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri 2003 yılından itibaren her ilde kurulmuştur.
 
Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibine Eğitimin tatbikat bir bölümü Harrankapı’da bulunan enkaz alanında Afet Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri il birlikte gerçekleşti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49