Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Efsane Geri Geldi‏
Naci ÇETİNDAĞ
Şanlıurfa eski tarihi olan su küpleri, geri döndü. Sıcak havaların buzdolabı olan küpler iş yerlerinde yerlerini almaya başladı.
Teknoloji gelişmeden 45 Yıl önce   ağır yaşam   koşuları  bu şekilde mücadele ediliyor  buz yok soğuk su yok kuyulardan çekilen serin su küpe koyup .koruyorlar küp ne sıcak yapar nede soğuk yapar olduğu gibi muhafaza edilir kış aylarından kırsal alanlarda yaşayan halk üzüm salata biber gibi sirke kışlık ihtiyaçları bu küplerde korumaya alınıyor,
Özellikle sıcak havalarda kullanılan küp yaklaşık 50 litre su alıyor. Suyu doğal olarak muhafaza ediyor. Keresteciler pazarında bir esnaf eski küpü tekrar getirerek hem kendisi hemde yoldan geçen vatandaşların hizmetine sundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48