Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Edessa müzesinde sona doğru
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, tamamlanmak üzere olan Edessa Arkeoloji Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.
İncelemeleri sırasında Vali Küçük’e; İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Arslan, Müze Müdürü Müslüm Ercan ve müze kompleksi müteahhidi Abdülkadir Göncü eşlik etti.
70 bin tarihi eserin sergileneceği müzede inceleme yapan Vali Küçük hızla ilerleyen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. İncelemeleri sırasında bir açıklama yapan Vali Küçük; müze inşaatında sona yaklaştıklarını belirterek, yıl sonuna doğru dünyada sayılı müzelerden biri olacak olan kompleksi hizmete açacaklarını kaydetti.
Yapılan müzenin ziyaretçilerini yormayan bir şekilde tasarlandığını ifade eden Vali Küçük; sıkılmadan, zevk alarak gezilecek bir müze inşa edildiğini ifade etti. İnsanlığın tüm çağlarının müzede canlandırıldığını sözlerine ekleyen Vali Küçük; dinlenme alanlarıyla, mozaik müzesiyle ve devasa bahçesiyle eşsiz bir eserin Şanlıurfa’ya kazandırılmak üzere olduğunu söyledi. Müzenin dışında da ziyaretçilere sunulmak üzere ışıklı görsellerin hazırlanacağını dile getiren Vali Küçük; müze içirişinde oluşturulacak olan Hz. İbrahim köşesinde de Kur’an-ı Kerim’de anlatıldığı şekilde Hz. İbrahim’in hikâyesinin üç boyutlu olarak canlandırılacağını ifade etti. Yapılacak olan canlandırmanın Diyanet İşleri Başkanlığından alınan fetva doğrultusunda tasarlanacağını belirten Vali Küçük; ateşin suya dönüşmesi ve suyun oluşması canlandırmalarının ziyaretçilere o ortamı yaşatacağını kaydetti. Vali Küçük, müzeyi gezenlerin sadece tarihe yönelik bilgi sahibi olmayacaklarını aynı zamanda insanlık tarihine bakışın da değişeceğini belirtti.
 
“Bu eser Şanlıurfa’nın turizmine çok büyük bir artı kazandıracaktır” sözleriyle açıklamasını sürdüren Vali Küçük: “Bu vadi artık bir kültür ve turizm vadisi olacaktır. Sadece turistlere değil, Şanlıurfalılar için de büyük bir mekândır. Şanlıurfalı çocuklar için aynı zamanda bir eğitim merkezidir. Şanlıurfalıların ferahlama yeri olacaktır. Emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Açıklamasının ardından incelemelerine devam eden Vali İzzettin Küçük, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte kompleksten ayrıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48