Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

Ebru Sanatı ve El Sanatları Sergisi
Şanlıurfa Valiliği Ulubatlı Kadın Kültür Merkezinin Düzenlenmiş Olduğu Ebru Sanatı Ve El Sanatlarının Sergisini  Belediye Sergi Salonunda açıldı.
 
Ulubatlı Kadın Kültür Merkezi Ebru Sanatı Ve El Sanatları sergisinin açılışına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Belediye Başkan Yarımcısı Fevzi Yücetepe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, milli eğitim müdürü Metin İlci, Kadın kültür merkezi öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin  Güvenç, sergiyi gezdikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada ” SODES Projesi’nin ilimizde ciddi bir şekilde uygulamalarını yapıyoruz. Bu kapsamda mahallelerde 40 tane kadın kültür merkezimiz var. Bu kültür merkezlerimiz hem bir yandan mesleki berecilerini, el yeteneklerini geliştirmeye çalışırken diğer yandan okul çağındaki çocuklarımızın da SBS ve ÖSS kurslarına hazırlık çalışmaları yapıyoruz. Şimdi de sezon sonuna geliyoruz. Bu anlamda da artık meyveleri toplama zamanı. Öğretmenlerimiz ve kursiyer kardeşlerimiz, çok güzel ürünler üretmişler” dedi.
 
Güvenç, el işi göz nur olan işlemelerin Şanlıurfa ve Balıklıgöl arması vurulması gerekir gelen turistler bunları görüp hediyelik eşya olarak  almalı böylelikle  Şanlıurfa’nın tanıtımına katkı sağlamış olur dediler.
 
Ulubatlı Kültür Merkezi Sorumlusu Gülcan Bebe “şuanda birimizde 5 tane kursumuz var okuma yazma, el sanatları, ebru, bilgisayar, kuaförlük bugün burada Ebru sanatı ve el sanatı kursiyerlerin ürünleridir. Ebru sanatının ürünlerini sokak çocuklarını yaptığımız satışları oraya bağışlayacağız 3-4 ayda bir bu ürünlerimiz sergileyeceğiz bugün bizi  Destekleyen sayın  Valimiz  Celalettin Güvenç’e teşekkür etti.
 
Kursiyerler, sergide tel örgüden yaptıkları Türk Bayrağını Vali Güvenç’e hediye ettiler. Güvenç de, daha sonra kursiyerlere sertifika verdi. serginin bir hafta boyunca açık kalacağı öğrenildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49