Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Düzenli budama için eğitim istiyorlar
Şanlıurfa, ilçe ve merkez ve köylerde ağaç dikimi fazla olması ve fıstık bahçelerinin olması nedeniyle budamalara başlanıyor.
 
Fıstık üretiminin son yıllarda arttığı Şanlıurfa’da fıstık bahçeleri ve diğer ağaç türlerinde budamalara başlandı. Ağaçların daha da gelişmesi amacıyla yapılan budamalar, merkeze bağlı bazı köylerde başladı. Üretim artışının sağlanması amacıyla bilinçli budamanın yapılmasına dikkat çeken üreticiler, bu anlamda il Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün üreticilere eğitim vermesi gerektiğini söyledi. Devletin teşviki ile zeytin bahçelerinin de arttığı bölgede budamalar yavaş yavaş başlarken, üretim fazlasının sağlanması amacıyla Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ve çalışanlarının vatandaşa eğitim vermesi beklenirken, fazla bir ağaç sayısına sahip olamayanlar, budamalara başladı. Geniş arazi ve fazla ağaç sahibi olan üreticiler, verimi artırmak ve düzenli bir budama yapmak için yetkililerin eğitim vermesini bekliyor. Yıllardan beri budama işiyle uğraştığını söyleyen Muhittin Demirtaş, bölgedeki nüfusun çoğunluğunun tarıma dayalı geçimini sağladığına dikkat çekerek, “benim de bahçem var, havalar ısınmaya başladığı için budamalara başladık. Ben yıllardır bahçe sahibi olduğum için sürekli budamaları kendim yapıyorum ama budama hakkında bilgi sahibi olmayan çiftçilerimiz de var. Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünün bu anlamda bir eğitim vermesini bekliyoruz. Bilinçli bir şekilde budama yapılırsa üretim artar ve bölgemiz kalkınır. Son iki yıldan beri devletin teşviki ile zeytin ve nar bahçeleri de arttı, bunların yanı sıra fıstık bahçeleri var. Kendi bölgemizde üretim artışını sağlayabilmek için budamanın bilinçli bir şekilde yapılması gerekiyor. Bahar geldiği için budama dönemi başladı ve düzgün bir budamanın yapılması için yetkililerin çiftçileri bilgilendirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49