Öne Çıkanlar sosyal medya eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi

Bu haber kez okundu.

Dr. Karakucak, “İnsanlarımızın il dışına gitmesini önleyeceğiz“
Yaklaşık 1,5 yıldır Şanlıurfa ve bölge halkına kesintisiz olarak sağlık hizmeti sunan Özel Metrolife Hastanesi  acil serviste alınan fark ücretini kaldırırken poliklinik fark ücretlerinde indirime gitti.
Şanlıurfa olmak üzere tüm ilçelerine de hizmet veren Özel Metrolife Hastanesi başta alanında uzman doktorlar olmak üzere, sağlık çalışanları ve hastane çalışanları bölge halkının hizmetine devam etmektedir. Hastane yönetimi hastaların mağduriyetini göz önüne alarak ücret politikasında ciddi indirimlere gitti ve başta poliklinik ücretleri olmak üzere, acil servis, ameliyat, tüm tıbbi tahlil ve tetkik fiyatlarında artışın söz konusu olmadığını aksine vatandaşların daha rahat etmeleri indirime gittiklerini belirtiler.
Emeklilerden muayene ücreti almayacaklarını açıklayan Özel Metrolife Hastanesi Yönetim kurulu Başkanı ve Başhekimi Dr. Cengiz Karakucak," Metrolife Hastanesini Temmuz 2015 yılında açtık, Karaköprü'de bir açık gördük, Karaköprü hızla artan bir ilçemizdi. Buradaki ihtiyacı gördüğümüzden burada bir hastane açtık. Elimizden gelenin en iyi bir şekilde hizmet vermeye başladık, hasta memnuniyeti yüksek bir oranda oldu. Ancak Ücret konusunda şikayetler oldu, Yanlız vatandaşımızın bunu bilmesi lazım bu ücretlerin alınması zaruridir. Bir örnek verelim bir branşta 30 Lira alıyoruz diyelim bu 30 Lira'nın 15 lirası Devletin katkı payı yani biz bir vatandaştan 15 lira almış oluyoruz. Bizde vatandaşın tepkisini dikkate alarak bütçe toplantısı yaptık fiyatlarda indirime gittik. Özellikle acilde fark ücreti almıyoruz, emeklilere kolaylık sağladık  emeklilerden de ücret almıyoruz, yanlız laboratuvar ve radyolojide ücret alıyorduk emeklilerde de buna bir kolaylık sağladık, vatandaşların şikayetleri  her zaman dikkate alıyoruz komisyonda değerlendiriyoruz şikayet kutuları var oraya şikayetlerini vatandaşlara yazabilirler ayrıca vatandaşlar sağlık müdürlüğüne değil de direk bize iletebilirler, biz bu şikayetleri dikkate alıyoruz. Bir hastane fark almassa kesinlikle yolsuzluk yapmak zorunda kalır yada batar. Bir hastane fark almıyorsa ondan şüphelenmelidir.  Çünkü devletin ödediği miktar bellidir devlet zaten bize yönelik yüzde iki yüze kadar fark almamızı öngörüyor.  Bizde bunu elimizden geldiğince en alt seviyede tutmaya çalışırız, bunu hemşerilerimize altına çizerek belirtiyorum sağlık hizmetinde Urfa en ucuz hizmeti hastaneler veriyor. Gitsinler Adana veya Antep'de görsünler kesinlikle bu parayla bu hizmeti alamazlar. Türkiye'de bir insanın hastaneye müracaat sayısı yapılan istatistiklere göre yılda dokuz defadır, bir insan yılda dokuz defa hastaneye giderse her gittiğinde 100 lira harcarsa 900 lira eder bir yılda bir insanın sağlık harcaması 900 lira normaldır. İnsanlar gidip bir mont alıyor bir defalığına kış ayı için 900 liraya alınca hiç sorun çıkarmıyor. Sağlığına gelince niye bu tepkiye veriyor bunu da anlamış değilim vatandaşın sağlığına önem vermesi  gerekir."dedi.
"Urfalı vatandaşlar il dışına gitmeyecek"
Dr. Karakucak, "Şanlıurfa'da bir çok branşta Doktorlarımız mevcut, hastanenin hemen hemen bütün branşlar var. Yanlız tüp merkezimiz yok birde Kardiyovasküler Cerrahimiz yok, Tüp bebek ve Kardiyovasküler Cerrahi hakkında çalışmalarımız var. Ben bunu dikkate alıyorum Gaziantep buraya gelip onların reklamın yapınca çok ağrıma gidiyor, Bende elimden gelini yapacağım bu konuda çok hızlı bir şekilde Bakanlıkla diyaloga geçerek bu branşları mutlaka alacağız, Urfa'nın bu anlamda ihtiyacı büyük bu alanda hizmet veren bazı hastaneler çeşitli gerekçelerle kapandı. Gaziantep'te bunu fırsat bilerek gelip burada bilbortlarda reklam vermeye başladı. Bu çok zor ve ağır bir şey vatandaşlarımızda bunu bilsin ki biz bu konuda hemşerilerimize gereken kolaylığı sağlayacağız insanlarımızın il dışına gitmesini önleyeceğiz" şeklinde konuştu.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49