Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı ibrahim ont Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Döviz esnafı etkiledi
 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu görüşmesinin ardından piyasa kaynamaya  başladı. Altın,  euro ve Dolar sert yükseliş çekti, yükseliş pasaj esnafın işini kırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında kritik toplantı sona ermesi ile  Görüşmeden Ak Parti’de kongre kararı çıktığı söyleniyor. Söylenti piyasaya sarstı euro ve Dolar sert yükseliş çekti, yükseliş pasaj esnafın işini kırdı.
Şanlıurfa'da Doların yükselişi ithal ürün satışı yapan pasaj esnafını etkiledi. Bu durum pasaj esnafın satışlara da olumsuz etki etti. Esnaf yeni bir hükümet krizin var olduğunu ifade etti.
Günü yükselen dolar ile  etkilendiklerini dile getiren Japon pasajında bujileri ithalatçısı Mehmet Diy ise Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında bir görüşme aniden doları yükselttiğini ve dolar bazında satılan eşyalarda yükselme olduğunu bundan dolayı da alışveriş birden kesildiğini ifade etti. Dolar bazında çalışan bütün esnafın bu durumdan kötü etkilendiğini belirten Diy, "Bu olaylar bizim gibi esnafı ister istemez etkiliyor. Çünkü bizimki ithalattır dolar bazında çalıştığımız için. Dolarla mal alıyoruz. Dolarla aldığımız malları burada TL ile yapıyoruz. Doların yükselmesiyle birlikte burada da ciddi bir fark oluştu. Buradaki zararımız çok büyük. Bu belirsizliğin biran önce çözüme kavuşmasını istiyoruz zaten bölgedeki olaylar nedeniyle iş yapamıyoruz şimdi ise bir hükümet krizi bizi çok etkiler" diye ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49