Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sanlıurafspor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Doların yükselişi ithal ürünlerin fiyatını arttırdı
Döviz kurunun etkisi esnaf kesimini oldukça olumsuz etkiledi. Piyasalarda doların rekor kırdığı günleri geride bırakan Şanlıurfalı esnaf, doların 3,80 gibi bir değere ulaşması ile zorlu günler geçiriyor. Şanlıurfa'dan Dünya'ya açılan penceresi olan pasaj esnafı dolar mağduru oldu. son 3-4 aydır sürekli yüksek olan dolar esnafın satışların etkiledi.
Piyasalarda yaşanan döviz kuru dalgalanmaları ilk olarak döviz ile iş yapan pasaj esnafını etkiliyor. Hem uluslararası piyasalardaki dalgalanmalar, hem de ülkedeki ve bölgedeki siyasi gelişmeler, savaş ve çatışma ortamının doğrudan etkilediği piyasalardaki en küçük bir düşüşün bile yansımasının etkili olduğu Pasaj esnafı, sıkıntılarını aktardı.
Esnaf yaşanan bu artıştan etkilendiklerini belirterek, satışlarda düşüş olduğuna dikkat çekti. Dövizde yaşanan bu artışın fazla uzun sürmeyeceğini umut ettiklerini ifade etti.
Dolar bazında çalışan bütün esnafın bu durumdan kötü etkilendiğini belirten Mehmet Diy, "Bu olaylar bizim gibi esnafı ister istemez etkiliyor. Çünkü bizimki ithalattır dolar bazında çalıştığımız için. Dolarla mal alıyoruz. Dolarla aldığımız malları burada TL ile yapıyoruz. doların yükselmesiyle birlikte burada da ciddi bir fark oluştu. Buradaki zararımız çok büyük. Alışverişlerde durgunluk oluştu. Dolar borcu alan insanlar borçlarını vermek istemiyor. Çünkü dolar çok yükseldi. Borcu olan insanlar doların düşmesini bekliyorlar. Dolar bazında çalışan bütün esnaf bu durumdan kötü etkilendi. Esnaf olarak bizler çok etkilendik. Biz dolarla alışveriş yapıyoruz. Dışarıdan ithal ürün alıyoruz. Biz aldığımız ürünleri dolarla alıyoruz. ithal ettiğimiz ürünü satarken de TL ile satıyoruz. Doların yükselmesi bizi mağdur etti. Dolar düşük iken bizim için avantajlıydı. Ama dolar yükselince 7 liralık bir ürünü 12 liraya çıkmış oluyor biz bunları satamıyoruz. Ondan dolayı bu olayların bize çok kötü yansımaları oldu. Geçen seneye nazaran oldukça sıkıntılı dönemler yaşamaktayız. Umuyoruz ki yaşanan bu sıkıntılar kısa sürede son bulur” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49