Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

 Dolandırıcılar bir milyon dolarlık evi 500 bin dolara sattırdı
 İstanbul’dan geldiği Şanlıurfa’da kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 500 bin dolar elden teslim etmek isteyen Liz Leventer son anda dolandırılmaktan polis tarafından kurtarıldı.
İstanbul’da yaşayan 35 yaşındaki Liz Leventer bir süre önce babası Moşe Leventer ile birlikte kendilerini telefonla arayıp polis olarak tanıtan kişilere İstanbul’un çeşitli semtlerinde elden değişik miktarlarda toplam 110 bin doları  3 sivil polise verdi. Baba kız daha sonra aynı dolandırıcılara 80 bin dolar daha verdi. Aynı dolandırıcılar bu kez de baba ile kızından 500 bin doları Şanlıurfa’da nakit olarak elden kendilerine teslim etmesini istediler.Bunun üzerine baba ile kızı İstanbul Yeniköyde 1 milyon lira değerindeki evlerini 500 bin dolara sattılar. Parayı bir çantaya koyan Liz Leventer Uçakla İstanbul’dan Şanlıurfa’ya geldi. 
Şanlıurfa’ya geldikten itibaren 35 yaşındaki Leventer’i takip eden dolandırıcılar sürekli genç kadını telefonla yönlendirdiler. Dolandırıcılara parayı teslim etmek için Akçakale yolu Harran Üniversitesi Eyübiye kampusunun bulunduğu bölgeye geldi. Bu sırada yoldan geçen bir kişi Liz Leventer’in sürekli telefonda konuştuğunu fark edince dolandırılmak istendiğini anlayarak durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler geldi. Bu sırada Leventer dolandırıcılarla telefonla konuşmaya devem etti. Gerçekler polisler kendilerine tanıttı ancak Leventer gerçek polislere inanmadı. Gerçek polisler Leventer’i gerçek polis olduklarına dolandırılmak istendiğine ikna etmek için uzun bir süre çaba sarf etti. Sonunda polisler Leventer’i ikne ederek Emniyet Müdürlüğüne götürmek için sivil polis aracına bindirdi. Bu sırada Leventer’in bir araca bindiğini gören dolandırıcılar aracın önünü kesti. Dolandırıcılar Selhattin A. ve Hasan Y.isimli şahıslar  Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanırken çanta içerisindeki 500 bin dolarlık para sahibine teslim edildi.
 
Çete Üyeleri Polis Aracın Önünü Kestiler
Liz Leventer,"Benim ve Babamın kimliği kullanılıyor üzerine resimler yapıştırılıyor. Bizim paramız terör örgütüne bomba olarak gidecek ve evlerimiz satılacak bu şekilde bir görüşme gerçekleşiyor. Daha sonra babamla bağlantı kuruyorlar bizden iki telefon isteniyor ve telefonları 3 bin liraya aldık. Daha sonra çete tarafından şifreli çanta lamam söyleniyor. Değeri 1 milyon dolar değerinde olan evi 500 bin dolara satmak zorunda kaldık, çete beni Şanlıurfa'ya gelmem için bilet aldırdı. 500 bin dolarla Şanlıurfa'ya geldim Harran üniversitesi Eyyübiye kambüsü önünde gelemem söylendi. Zaten sürekli çete tarafından aranıyorum beni yönlendiriyorlar. kampüs önünde bir görevli beni yakalıyor, senin üstünde para var sanki benim üstünde para olduğunu biliyor gibi seni dolandırıyorlar kurtul bunlardan hemen polis çağır dedi., Ben o anda polis çağıracak durumda değilim ben aynı ayda elimdeki telefon ile ben bu çeteyle polis diye görüşme halindeydim. Telefondaki çete e bana diyorlar ki başındaki adamı çabuk sal gitsin hemen polis çağıracağız bende adamla kavga ettim o adam Allah'tan uyanık çıtı Polise haber verdi. 10 dakika içinde ekipler geldi. Polis çantada ne var bana sordu, Bomba  mı var bende bomba yok dedim gerçek polise parolayı sordum  çünkü telefondaki polislerle parolayla hareket ediyorduk parola karşılığında çandaki 500 bin doları teslim edecektim gerçek polis parolayı bana yanlış söyledi. bende parola yanlış diyorum polislere beni ekip otuna bindirdiler çantayı kontrole ettiler. Ama gerçek polisler beni emniyete götürürken çete üyeleri aracın önünü kesti. o ana polis onlar yakaladı. Ben burada Şanlıurfa asayiş şube müdürcülüğündeki polisler teşekkür ediyorum ben öyle kandıracak bir insan değilim ama çete üyeleri beni dipnotuz ettiler"dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49