Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Doktorların acil nöbet tepkisi
Hastane acillerindeki iş yükünü paylaştırma amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından aile hekimlerine nöbet uygulamasını karşı Şanlıurfa Sağlık- sen yaptığı basın açıklamasıyla duruma tepki gösterdi.
Sağlık-sen Aile hekimlerine getirilen nöbet sistemine karşı Halk Sağlığı müdürlüğü önünde toplanan Doktor ve sendika yöneticileri  basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Sağlık-sen  Şanlıurfa Şube Başkanı  Faruk Günak yaptı.
Hastane acillerindeki iş yükünü paylaştırma amacıyla aile hekimlerine nöbet uygulamasının, aile hekimliği faaliyetlerinin ve hedeflerinin ruhuna uygun olmayan zorlama bir tasarruf olduğunu ifade eden Günak, “ Aile hekimlerinin, önleyici sağlık hizmetleri kapsamında, insanlarımızın sağlığını koruma ve geliştirme adına önemli sorumluluklar yüklenmektedir. Bu noktada ‘Hastalık Bakanlığı değil, Sağlık Bakanlığıyız’ diyerek, haklı bir biçimde, toplum sağlığını koruma ve geliştirme mücadelesine büyük önem atfeden sayın Sağlık Bakanımıza, aile hekimlerimizin toplum sağlığı mücadelesinin başarıya ulaşmasındaki hayati rolünü bir kez daha hatırlatıyoruz. Türkiye’nin sağlık mücadelesinde koruyucu ve önleyici hizmetlerin etkinliğinin artması gibi temel bir hedefle çelişen nöbet uygulamasında ısrar edilerek aile hekimlerimiz küstürülmemelidir. “ dedi.
Günak, "Hastane acile başvuranların yüzde 80’inin yeşil alan hastası olduğu, Acil servisleri meşgul eden, acil servis çalışanlarının iş yükünü ve yıpranmışlığını artıran bu çarpık tablonun palyatif çözümlerle düzeltilmeye çalışılmasından vazgeçilmeli,  topluma bilinç ve tutum kazandıracak, toplumun sağlık okuryazarlığı düzeyini yükseltecek etkin mücadele yöntemleri geliştirilerek minimize edilmelidir. Bakanlık yetkilerini Sağlık-sen olarak uyarıyor, sağduyulu bir yaklaşıma ortaya koymaya davet ediyoruz" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup dağıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49