Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Doktorlar hastane çatısında selfie yaptı
Şanlıurfa’da geçirdiği SVO-Beyin Kanaması nedeniyle tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 96 yaşındaki L.Ö.'nün karaciğeri, nakil bekleyen 1 kişiye umut olacak. Helikopter ile gerçekleşen nakilde Doktorların hastane çatısında selfie yaparken gözlerden kaçmadı.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakımında SVO-Beyin Kanaması tanısı ile tedavi görmekte olan 1919 doğumlu (96) L.Ö. isimli hastanın 25-11-2015 tarihinde saat 14.00’da beyin ölümünün gerçekleştiği Nöroloji Uzmanı Dr. Şenol PEKER tarafından hasta yakınlarına bildirildi. 
Hastanemiz Organ Bağış Birimi görevlileri Mahmut KILIÇ , Anestezi Uzmanı Dr.Hasan Basri BAHÇİVAN ve Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Yıldıray DADÜK tarafından Aile ile yapılan görüşme sonucunda aile beyin ölümü gerçekleşmiş olan hastalarının organlarını bağışlamak istedi.
Organ Bağış onayı alındıktan hemen sonra Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ile gerekli görüşmeler yapıldı.
26-11-2015 günü sabaha karşı saat 04:00 ‘da Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine Ambulans Helikopter ile gelen Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi uzmanlarından Yar.Doç.Dr.Fatih ÖZDEMİR , Op.Dr.İsmail ERTUĞRUL  ve Harran Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi Organ Nakil Birimi sorumlusu Genel Cerrahi uzmanı Doç.Dr.Abdullah ÖZGÖNÜL tarafından beyin ölümü gerçekleşmiş olan L.Ö.’nün Karaciğeri yaklaşık iki saat süren başarılı bir operasyon ile  alınıp Ambulans Helikopter ile Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde karaciğer nakli bekleyen bir hastaya hayat vermek üzere yola çıkmıştır.
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi – Başhekimi Uz.Dr.Veli Fahri PEHLİVAN; Acılar içindeki bir ailenin sağduyulu davranabilmesi gerçekten çok büyük bir erdem. Bağışlanan bir organ ile yaşamdan umudunu kesmiş bir aileye bir insana yeniden hayat verebilmenin mümkün olduğunu vurgulayan Pehlivan başka insanlara umut, hayat olmak için çalışıyoruz. Bu başarıların en güzel sonucu da hayata tutunan kurtulan insanlar oluyor. Onları gürünce tüm yorgunluğumuz bütün çektiğimiz sıkıntıları unutuyoruz “Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak merhuma Allah’tan rahmet Organ bağışında bulunan ailesine de bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49