Öne Çıkanlar 1 yaralı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Doğumevi Hastanesi’nde Bir İlk
Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi ‘’Anne misafirhanesi ve 100 kişilik üstü kapalı dinlenme yerleri ile hizmete girerek Şanlıurfa’da bir ilki gerçekleştirdi.’’
 
Doğum sonrası bebekleri kuvöze alınan annelerin çocuklarını rahat emzirmeleri için Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi  bünyesinde konforlu bir Anne misafirhanesi hizmete girdi.
 
Hastaneyi her yönüyle modern bir hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden hastane başhekimi Uz. Dr. Eyyüp Sabri Şeyhanlı, Sağlık Bakanlığının yeni doğan ünitelerine “Anne misafirhanesi” kurulmasına ilişkin genelge gönderdiğini, bu genelge doğrultusunda da 20 yatak kapasiteli misafirhane konforunda bir bölüm hazırladıklarını kaydetti. “Anne misafirhanesi”nin hizmet vermeye başladığını ifade eden Şeyhanlı şöyle konuştu: “Anne misafirhanesi hizmete girmesiyle birlikte yeni doğan servisindeki annelerinin barınma ve benzeri problemleri ortadan kalktı. Doğum sonrasında sarılık olan bebeklerin anneleri ve yakın akrabaları daha önceden yeni doğan servisi önündeki koridorlarda bekliyordu. Şimdi ise anneler kendilerine tahsis edilen bu bölümde çocuklarını bekliyorlar. Koltuk üstlerinde konaklama dönemi sona erdi. Büyük bir mağduriyetti, bunu giderdik. 20 yataklı 5 yıldızlı otel odası konforundaki odalarımızda annelerimize ücretsiz konaklama hizmetinin yanı sıra 3 öğün yemek verilecek. Anne sütünün yeni doğan bebek için en kaliteli besin olduğu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği bilimsel verilerle kanıtlanmıştır.
 
Anne ve bebek arasındaki bağın doğumdan hemen sonra geliştiği ve bu bağın kuvvetine göre süt üretiminin arttığı göz önüne alındığında annelerin bebeklerinden uzak kalmaması gerekiyordu. Anne sütü üretimi ve bebek ile bağların gelişmesi için tensel temas da bir gereklilik. Artık yeni doğan ünitesinde yatan çocuklar anne sütünden mahrum kalmayacak.”
 
Şeyhanlı, ''Burada annelerin maddi manevi rahatlıkları için her şeyi düşünerek tasarlandı. Prematüre ve ya hasta bebeklerin annelerinin de sağlıkları bizim için çok önemli. Çünkü ancak sağlıklı bir anne sağlıklı bir nesil yetiştirebilir” dedi. En güzel şekilde dekore edilen ve küçük plazma televizyonların yer aldığı Anne misafirhanesi Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nin Yeni doğan ünitesinin hemen karşısında hizmet vermeye başladı.
 
Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Başhekimi Uz. Dr. Eyyüp Sabri Şeyhanlı, ''Hastanemizde Anne misafirhanesi’nin yanı sıra hastanemizin bahçesinde 100 kişilik üstü kapalı bir alanda yağmur ve güneşten korunmalarını sağlayacak hasta yakınlarımızın oturacağı bir alanı da hizmete sunduk.’’ Dedi.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49