Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Doğal Ürünlere Rağbet Arttı.

Havaların yavaş yavaş soğuduğu, sık sık sıcaklık değişimlerinin yaşandığı günler hastalıklara davetiye çıkarıyor. Vatandaşların hastalıklardan korunmak için başvurdukları doğal yöntem bitki çayları oluyor. Hava sıcaklıklarının düştüğü Urfa'da aktarlarda satılan ıhlamur, zencefil, zerdeçal, tarçın, adaçayı gibi şifalı bitkiler yoğun talep görüyor. Aktarlar tarafından ortaya çıkarılan özel karışımlar ise vatandaşların vazgeçilmezi. Bitki çaylarında ve doğal ürünlerde geçen yıla oranla ise fiyat artışı görüldü.

Şanlıurfa'da soğuk havanın vazgeçilmez içeceği bitki çaylarına rağbeti artı. Vatandaşlar, özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak için çeşitli bitki çaylarına yönelirken, aktarlar bitki çaylarının işin ehli kişilere danışılarak tüketilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Soğuk havaların gelmesi bitki çaylarına rağbeti artırırken, aktarlarda en çok Ihlamur, zencefil, zerdeçal, tarçın, adaçayı gibi şifalı bitkiler ile çeşitli bitkilerin bir araya getirildiği karışımlar satılıyor

Haşimiye meydanında bulunan aktar esnafı, bitkisel çaylarda ağırlıklı olarak bu zamanda kış çayının revaçta olduğunu belirtti. Bunun haricinde ise tarçın, zencefil, zerdeçal, hat mi çiçeği, ıhlamur, adaçayının çok satıldığını söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49