Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Diyanet’ten Suriyeli Mültecilere Yardım Paketi
İsmail Arslan
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Suriyeli mültecilere diyanet işleri başkanlığı tarafından yardım paketi dağıtıldı.
Suriye’de yaşanan iç savaş dolayısıyla Ülkelerinden Kaçarak Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine sığınan ve Süleymanşah Çadırken’i dışında yaşayan Yaklaşık bin Suriyeli mülteci aileye Diyanet işleri başkanlığı tarafından yardım paketi dağıtıldı.
Akçakale müftülüğü, İlçe emniyet müdürlüğü ve Mahalle Muhtarları tarafından İlçe’de tespit edilen bin Suriyeli mülteci ailelere içerisinde 25 kg un, ev araç ve gereçleri, battaniye ve gıda bulunan yardım paketleri teslim edildi.
Diyanet işleri başkanlığı tarafından Suriyeli mültecilere yapılan yardımlarla ilgili olarak bir açıklama yapan Akçakale Müftüsü Hüseyin Ortaç; “İç savaştan dolayı Türkiye cumhuriyetine sığınan Suriyeli kardeşlerimize Diyanet işleri başkanlığı tarafından Suriyeli kardeşlerimize bir ekmek bir battaniye kampanyası çerçevesinde diyanet işleri başkanlığı merkezi Çadır kent dışında kalan Suriyeli kardeşlerimize yönelik bir yardım paketi, ilçe müftülüğümüze dağıtılmak üzere gönderildi.  Bizde bugün vakfımızdan gelen gıda malzemesini Suriyeli kardeşlerimize hediye etmek üzere dağıttık. Bize gelen yardım bin adet Battaniye, 750 tane gıda paketi, üçyüz mutfak malzemesi, beş yüz tane’de 25 kg’lık un. Biz bu yardımları dağıtmadan önce İlçe emniyet müdürlüğümüz, mahalle muhtarlarımızla bir toplantı yaptık ve ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek yardımlarımızı dağıtıyoruz. Ben başta Diyanet işleri başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez beyefendiye ve bu yardım hususunda emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Yardım paketlerini alan Suriyeli mülteciler ise; Diyanet işleri başkanlığı tarafından kendilerine yapılan bu yardımlardan dolayı çok memnun olduklarını dile getirerek, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve bu yardımların kendilerine ulaştıran tüm yetkililere Teşekkür ettiklerini dile getirdiler.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49