Öne Çıkanlar getirildi Yine Halkın İçinde boks restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Diyanet işleri başkanı cami açılışına katıldı
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’le birlikte Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde yapımı tamamlanan caminin açılış törenine katıldı.
 
Törene Vali İzzettin Küçük ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu ve Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer de katıldı.
 
Açılış töreni Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altınok’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken; ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kutlu Doğumun kutlandığı hafta içerisinde Harran Üniversitesindeki caminin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Kısa bir süre içerisinde bu camiyi tamamlamamızı nasip eden Yüce Mevla’ya hamd-ı senalar olsun” diyen Görmez, başlattıkları bir proje içerisinde altmışa yakın üniversite içerisinde cami inşaatlarının sürdüğünü dile getirdi. İnsanlık tarihinde üniversite ile mabetlerin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğinin altını çizen Görmez: “Bizim tarihimizde de ilim yuvası üniversitelerle mabetlerimiz hep bir arada olmuşlardır” dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in konuşmasının ardından kurdelenin kesilmesiyle camiyi dolaşan heyet, okunan ikindi ezanının ardından yeni açılan camide ilk namazı kıldılar. Kılınan ikindi namazının ardından Vali İzzettin Küçük, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindekiler Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, ilahi konseri ve Mehmet Görmez tarafından sunulan 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' konulu konferansın ardından sona erdi.


sanlıurfa camı acılısı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49