Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Diyaliz Hastalarına Müzik Eşliğinde Tedavi…
Kronik böbrek hastalarının haftada en az iki gün boyunca hastaneye gelmeleri ve ortalama 3 saat gibi bir zaman dilimi boyunca diyaliz makinelerine bağlanmaları diyaliz hastalarını birçok yönden olumsuz etkilemektedir. Hastanemiz psikologları tarafından zamanlarının büyük bir kısmını hastanede geçiren hastaların yoğun bir depresyon ve anksiyete süreci yaşadığını gözlemlemişlerdir. Bu amaçla hastanemiz bünyesindeki Hemodiyalize devam eden hastalarımıza hastane ortamının sıradanlığını kırmak, hastane ortamını ve tedavi sürecini farklılaştırmak amacıyla motivasyon açısından müzik etkinliği gerçekleştirildi.
Birecik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mahmut Toprak; Hastanemiz diyaliz servisinde iki gün boyunca gerçekleşen etkinliğimizin amacı kronik hastalığın yaratmış olduğu olumsuz duygu durumdan hastalarımızı uzaklaştırmak, ney, darbuka ve bağlama eşliğinde evrensel bir payda olan müzikte onları buluşturup, tedaviye ve hastane ortamına karşı pozitif bir bakış açısı kazandırmak olduğu ayrıca, hastane personelleri ile olan ilişkiyi ve işbirliğini güçlendirilmesi planlanmıştır. Etkinliğin sonucunda hastalarımızın birbirleriyle olan iletişimlerinin arttığı, hastane personelleri ile olan ilişkilerinin ve ifadelerin daha yapıcı olmaya başladığı gözlenmiş olup, bu gibi etkinliklerin daha sık yapılması yönünde talepler ve olumlu geri bildirimler alınmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49