Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

“Dışarı Çıkılmazken Biz Asfalt Döküyoruz”
Sıcak asfalt döküm işinde çalışan işçiler, sıcak havanın yanı sıra sıcak asfaltın da etkisiyle kavrulduklarını dile getirdi.
Karayolları ve Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan işçiler, hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kavurucu sıcak altında sıcak asfaltı döküyor. Ramazan ayının en sıcak günlere denk gelmesi nedeniyle işçilerin çalışma koşulları daha da artarken, işçiler akşamı zor ettiklerini dile getirdi. Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan ve yol yapım çalışmasına dökülen asfaltı düzelten işçiler, “bilindiği gibi havalar çok sıcak ve oruç, bu nedenle aşırı derecede zorlanıyoruz. Hava sıcaklıkları 40 derece olurken, sıcak asfaltın etkisiyle bu sıcaklık 60 dereceyi buluyor. 60 derece sıcaklıkta çalışmak hiç kolay değil” dediler.
EKMEK PARASI SICAĞI DİNLEMİYOR
Ailesine ve çocuklarına bakmak için bütün zorluklara katlanarak çalıştıklarını belirten işçilerden biri, çocuklarına mutlu bir yaşam sunmanın derdinde olduğunu söyledi. Bayramın yaklaştığını anımsatan işçi, “geçim derdi öyle zor bir şey ki; bütün zorlukları göğüsleyebiliyorsunuz. Mecbur olmasak bu zorluğa katlanamazdık. En basitinden söyleyelim, Ramazan bayramına 2 gün kaldı. Bu çocukların giyimi var, aynı şekilde bizim giyimimiz ve başka ihtiyaçlar var. Bütün bu ihtiyaçları karşılamak için ne zorluk olursa olsun katlanmak zorundayız. Elbette ki hiç kolay değil, 60 derece sıcaklıkta çalışmak öyle kolay değil, yüzümüz yanıyor. Ama bu duruma katlanmak zorundayız” dedi.
“DIŞARI ÇIKILMAZKEN BİZ ASFALT DÖKÜYORUZ”
Aynı şekilde Karayollarında çalışan işçiler de sıcak havalardan şikayet ederek, kilometrelerce yolu asfaltladıklarını belirtti. Karayolunu asfaltlayan işçiler, gündüzleri mecbur olmadıkça insanların dışarı çıkmadığını anımsattı. İnsanların mecbur olmadığı sürece dışarı çıkmadığını söyleyen bir işçi, “mecbur olmazsa dışarı çıkılmadığı bugünlerde biz gün boyu asfalt döküyoruz. Her gün kilometrelerce yolu asfaltlıyoruz. Bu sıcakta çoğu zaman kriz geçireceğimizi düşünüyoruz. Hava o kadar sıcak oluyor ki; akşamın nasıl olacağını bekliyoruz. Allah bir şekilde yardım ediyor ve biz de çalışıyoruz. Sonuçta kimse durduk yere bu işe girip bu zorlukları yaşamaz. Mecburuz, hayatta kalabilmek için hayatın bize sunduğu şartlara katlanmalıyız” şeklinde konuştu.
RÜZGARDAN MEDET UMUYORLAR
Asfalt döküm işinde çalışan işçiler, tek umutlarının rüzgar olduğunu söyledi. İşçiler, esen rüzgarla serinlediklerini ve o şekilde çalıştıklarını kaydetti. Karayollarında çalışan işçiler, sürekli yol yaptıkları için açık havada çalıştıklarını hatırlattı. Açık havada çalıştıkları için esen rüzgarla serinlediklerini dile getiren bir işçi, “hava bu kadar sıcakken tek umudumuz rüzgar oluyor. Rüzgar esince biraz serinliyoruz. Sürekli açık havada olduğumuz için rüzgar esince bize de vuruyor. Kısaca söyleyecek olursa bizim umudumuz rüzgardır” ifadelerini kullandı.
İşçiler, öğle molasının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu belirterek, bir saatlik molada yorgunluklarını attığını ve biraz dinlendiklerini sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49