Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Dinlenme Denince Gümrük Han Geliyor
Şanlıurfa’da günün yorgunluğunu atmak için turistlerin en çok uğradığı Gümrük Handa Urfalı emekli kesim ise arkadaşlarıyla buluşma yeri oldu.
Şanlıurfa’nın en eski yerlerinden birisi olan Gümrükhanı, tarihi geçmişi ve mimari yapısı nedeniyle yerli ve yabancı vatandaşların vazgeçilmezi oluyor. Yerli emekli kesimi buluştuğu tarihi handa gün su gibi akıp geçiyor.
Gün içerisinde Balıklıgöl ve tarihi çarşıları gezen yerli ve yabancı turistler, Gümrük Han’ın mistik ortamında soluklanıyor. Darbuka ve keman eşliğinde hem dinleniyor hem de menengüç kahvesinin doyumsuz tadına varıyor. Yöresel kıyafetli halkla iç içe olmanın keyfine süren turistler, Urfalı ihtiyarların aynı ortamda domino, tavla ve kağıt oynamalarını izliyor. Tespih satıcılığının da yapıldığı tarihi handa vatandaşlar dinlenirken, bir yandan da tespihlere bakıyor. Özellikle Urfalı emekli vatandaşlar arkadaşlarıyla hoş vakit geçirebilecekleri bir yer olarak tarihi hanı seçiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49