Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Dilenciler, zabıtaya zorluk çıkartıyor
Şanlıurfa’da son yıllarda Suriyeli mültecilerin de kente yerleşmesiyle birlikte artan dilencilere karşı polis ve zabıtaların çalışmaları sürerken, bazı dilenciler, zabıtalara zorluk çıkartıyor.
 
Suriye’de iç savaşın çıkmasının ardından Şanlıurfa’ya mülteci göç dalgası olurken, ülkelerinden gelen çoğu Suriyeli, kentte dilenerek yaşamını sürdürüyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından çalışma başlatılarak, dilenciler toplatılıyor.
 
Kadir Erdoğan Bulvarında hem mendil satan hem de dilencilik yapan yaşlı bir şahıs, zabıta ekipleri tarafından kaldırılmak istenince kafasını yere vurarak, zabıtaların kendisini darp ettiğini öne sürdü.
 
Zabıta ekipleri, dilencilik yapan kişiyi kaldırıp zabıta karakoluna götürmek istediğini belirtti. Cadde üzerinde oturarak dilenen ismi öğrenilemeyen kişi, zabıtalara direnerek, karakola gitmek istemedi. Zabıtalara zorluk yaşatan dilenci, çevredeki vatandaşların da dikkatini çekerken, toplanan zabıta ekipleri, kendini yere sürerek kafasını yere çarpan dilenciyi kaldırarak zabıta aracına bindirdi.
 
Zabıta ekipleri, dilencilerin kentte olumsuz olaylara sebebiyet verdiğini söyleyerek, “bilindiği gibi Şanlıurfa’da çok sayıda dilenci var ve bu dilenciler insanları rahatsız ediyor. Biz de çalışma başlatarak, vatandaşları rahatsız eden bu kişileri karakola götürüyoruz. Bu şahıs gibi, birçok dilenci bize zorluk çıkartıyor. Malum şahıs da kafasını yere vurarak darp edildiğini söylüyor. Cadde üzerinde dilencilik yapanlara asla izin verilmeyecek. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
Dilencilerden rahatsız olan vatandaşlar da, zabıtaların bu çalışmasını takdirle karşıladıklarını söyleyerek, kentte dilenciliğin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
 
Kentte caddeler üzerinde, otogar girişinde ve özellikle trafik ışıklarında bekleyerek, dilenen kişilerden rahatsız olduklarını belirten bir vatandaş da, “zaten yerli dilenciler vardı, bir de Suriyeliler gelince bunların sayısı daha da arttı.
 
Artık, durumu iyi olmayan çoğu kişi de dilencilik yapmaya başladı. Zabıta ekiplerinin kararlılık içerisinde çalışmasını bekliyoruz. Umarım en kısa zamanda bu sorunun üstesinden gelinir” diye konuştu.
 
Dilencilerden rahatsız olduklarını belirten vatandaşlar, dilencilik yapan kişilerin kente gelen turistleri de rahatsız ettiğini sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48