Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Dikkat Her an Düşebilirsiniz!
Şanlıurfa Kale eteğinde yer alan Gecekondular yıkılmasına  yıkıldı ancak enkazları sorun teşkil etmeye devam ediyor. Kale Eteğinde hemen yanı başında oyun oynayan Çocukları büyük tehlike bekliyor.
 
Şanlıurfa Valiliği  koordinesi Turizm  ve Kültür  İl Müdürlüğünce ortaklaşa yürütülen proje ile Kale eteğinde bulunan 275 evin yıkılmasına uzun bir süre önce başlanmıştı.
 
Kale ve çevresinde antik roma dönemine ait mağaralar ve içerisinde kaya mezarları bulunuyor. Kale eteğindeki alan Koruma İmar Planına göre, yeşil alan olup arkeolojik sit alanı. Kale eteğinde yapılacak çevre düzenlemeleri ve altyapı hizmetleri ile Edessa Antik Kentine ait kaya mezarları ve kalıntılarının ortaya çıkarılarak, Kale eteğinin Şanlıurfa turizme kazandırılması amaçlanıyor.
Kamulaştırmaların yargıya takılması yüzünden söz konusu bölge turizme kazandırılamıyor. Çirkin bir görüntü yaratıyor.
 
Kalkınma Bakanlığı tarafından  desteklenen proje sonrası Şanlıurfa Kalesinin eteğinde bulunan 275 evin istimlak edilmesi için 20 milyon Tl ödenek gönderildi. İki yıl önce bu evlerden 260 yıkıldı. 15 ev ise Valilik tarafından verilen bedelleri kabul etmeyince yargıya başvurdukları için yıkımları gerçekleşmedi. Yıkımı yapılan 260 evin ise var olan enkazları sorun oldu. Şanlıurfa’nın Turizm bölgesinde bulunan kale eteğindeki yıkılan evlerin enkaz kalıntılarının bir türlü yetkili merciler tarafından kaldırılmaması bölgede yaşayan halk tarafından kale boyu hiçbir önlem alınmadığı her an çocukların düşme tehlikesi geçirdikleri belirtildi.
 
“Yılan, Akrep Yuvası Olmuş”
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gölbaşı Mahallesi Kale Eteği Esnaf İzzet Yıldız”  Ben 10 yıldır burada oturuyorum burası 5-6 aydır böyle kale dibi çok tehlikeli her an bir çocuk buradan düşebilir. Hiçbir yetkili gelip te buraya bakmıyor yapılıncaya kadar en azından bir tel örgü örülse çocuklar her düşebilme tehlikesi var yılan, akrep var dün komşumuz burada yılan gördü çocuğunun yanında
 
“Burada Çocuk Düşerse Hesabını Kim Verecek “
 
Abubekir Çiftçi “burası yıkıldığında Belediye başkanı geldi ona söyledik buraya bir önlem alın diye oda alacağız dedi. Buralar yıkılmış çocuklar haliyle burada oynuyor buraya bir çocuk düşse hesabını kim verecek! Yetkililer sesleniyoruz eğer buraları bu şekilde kabul ediyorlarsa bir şey demiyoruz hava sıcak millet damlarda yatıyor toz, topraktan geçilmiyor. Buralarda oynayanlar çocuklar birbirlerin itekleseler birisi aşağıya düşer  Gerek Belediye olsun Gerek Valilik olsun buna biran önce çözüm bulsunlar duvar veya tel örgü çekilsin illaki bir çocuk mu düşsün biz bile aşağıya bakmaya korkuyoruz bu moluz yığını biran önce gelip kaldırın dedi”
 
“Bir Ses Geldiğinde Tedirgin Oluyoruz”
Ev Kadını  Fatma Hanım” Çocuklar oynarken birbirinin kafasına taş atıyor. Sonuçta bunlar çocuklar her çıktığında ödümüz kopuyor acaba bir şey mi oldu. Ama bazen dalıyoruz temizlik oluyor iş oluyor ev işiyle uğraşmak zorunda kalıyoruz bir ses geldiğinde hemen tedirgin oluyoruz.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49