Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa Vali Erin trafık kazası urfa haber

Bu haber kez okundu.

Diğerlerinden Daha Sağlıklı

Daha önceleri beşiklerle birlikte yakılan beşik türküleri de tarihe karıştı. Artık beşik sallayarak türkü söyleyen anneler ve çocuk bakıcıları azaldı. Ama özellikle Urfa’nın kırsal alanlarında ve köylerde tahta beşik diğer beşiklere göre daha sağlıklı olduğundan tercih ediliyor.

Kalaycı Pazarında tahta beşik esnafı, artık ahşap yapıların ve tahtadan yapılan ev malzemelerinin taleplisinin bir anlamada azaldığı görülürken yinede Urfa’nın kırsal kesimlerde ve köylerde tahta beşiklerin çocuklar için sağlıklı olduğundan satıldığını ifade etti.

Tahta beşik esnafı, eski beşikler çok daha iyi ve çok daha sağlam olduğunu Bir tanesinde 5 çocuk büyütebildiğini yeni modern beşiklerin bazısı bir ay bile dayanmadığını belirten esnaf, modern beşiklerin eski beşiklerin yerinin tutmadığını aktardılar. Çam ağacından yapılan tahta beşiklerin diğer beşiklere göre bebekler açısından daha sağlıklı oluyor. Vatandaşlar özellikle plastik beşiklerde kanserojen bulunduğunu düşündüğü için tercihini tahta beşikten yana kullanıyor” belirten esnaf, Beşikler 40 ile 60 lira arasında satılıyor.

Anahtar Kelimeler:
UrfaCocukBesık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48