Öne Çıkanlar 1 yaralı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Dibek Dövmek 40 Yıl Sonra Geri Geldi
NACİ ÇETİNDAĞ
 
Tokmak 40 yıl aradan sonra yine Harran’ların elinde son yıllarda hormon bozukluğu olan gıdalardaki  artış ve geçen gün Mersin  limanında ithal edilen GDO pirinç vatandaşları eski yöntemleri geri itti.
Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde daha önce kullanılan dibekler tekrar gün yüzüne çıkartılarak kullanılmaya başlandı.
Dibek’in ne İşe yaradığını Belirten Harranlı vatandaşlar “Dibek İçi derince oyularak yapılmış bulgur ve yarma dövme işi yapılan bir taştır.Dibek dövme gelenekten ziyade bir ihtiyacı karşılamak için yapılır. Yemek ihtiyacı için bulgurun dövülüp ekinin kabuğundan ayrılması gerekir. Ayrıca tarhana   ayran çorbası  bulgur aşı çiğköfte bulguru içinde kullanılmak üzere yarma hazırlanması da aynı usullerle yapılmaktadır denildi” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CUMA EFE 11 yıl önce

wayy be naci dostum helal olsun böyle haberleri yapıyorsun emeğine sağlık maziye götürdün beni aydın dan sevgiler gönderiyorum böyle haberler bekliyoruz senden her zaman takip ediyorum haberlerini

banner24

banner49