Öne Çıkanlar sanlıurfa Vali Erin urfa trafık kazası urfa haber

Bu haber kez okundu.

Dezavantajlı Kadınlara Tekstil Kursu

Şanlıurfa'da engelli bireylerin istihdamını attırmak ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla açılan tekstil kurusuna katılan engelli çocukların Anneleri ve dezavantajlı kadınlar, ailelerine ekonomik katkıda bulunuyor. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce desteklenen, Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü koordinasyonunda açılan ve Şanlıurfa zihinsel engelli ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli derneği tarafından yürütülen tekstil kursu, engelli Annelerin ve kadın bireylerin geçim kaynağı oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde faaliyet gösteren Şanlıurfa Zihinsel Engeliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneğinde eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli çocukların Anneleri ve ihtiyaç sahipleri kadınlar için atölyede açılan dezavantajlı tekstil kursu başladı, İş Kur desteği ile açılan kursta zihinsel ve bedensel engelli 25 çocuk Annesi ve kadın tekstil atölyesinde hem üretiyor hem kazanıyor hem de iş sahibi oluyorlar.

Hem Öğreniyor, Hem Kazanıyorlar

Şanlıurfa Zihinsel Engeliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, "Şanlıurfa zihinsel engelliler rehabilitasyon ve istihdam derneği olarak Şanlıurfa Çalışma ve iş-kur İl müdürlüğü işbirliğinde 25 Dezavantajlı Kadınlar ve Engelli Annelerimize 3 aylık olarak tekstil kursu ile ilgili mesleki eğitim kursu vermekteyiz. Kursiyerlerimize İl müdürlüğümüz tarafından 30 TL cep harçlığı ödenmektedir. Bu kursumuza devam eden kursiyerlerimiz dikiş makinesini kullanmayı öğreniyorlar, kendisinin ailesinin giyim üretim ihtiyaçlarını gidermekte ve aynı zamanda kendi başına, başka işyerlerinde mesleki çalışma becerisi kazanmaktadırlar. Bu kursumuzun açılması için onay veren Şanlıurfa Çalışma ve iş-kur İl Müdür Lezgin Özmen'e, çalışanlarına ve harcama yetkisi veren Çalışma ve İş-kur Genel müdürümüz Cafer Uzunkaya'ya teşekkür ediyorum"dedi.

Kurs Sayesinde Arkadaş Edindik ve Meslek Öğrendik

Tekstil atölyesinde kurs gören Bedriye Çakallı,"Dezavantajlı Anneler grubunda olan yapılan kursa bize çok güzel geldi. Bu kursa emeği olan Sayın Valimize, Belediye başkanımıza, ve İŞ-KUR müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyor. Kurs hem ailemiz açısından hemde ekonomik olarak faydası oluyor. Burada hiç makineyi öğrenmeyen insanlar var kurs sayesinde çok güzel şeyler öğreniyorlar, burada birbirlerimde bir şeyleri paylaşmayı öğreniyoruz bu kurs sayesinde arkadaş edindik meslek öğrendik bu tür kursların artması gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Keşke Daha Önce Böyle Bir İmkanı Yaşasaydım

Medine Kaya," İlk defa böyle bir şeyi geldim gördüm, keşke daha önce böyle bir imkanı yaşasaydım, öğrenmekle birlikte öğreten bir bayan olmak istiyoruz. Burada başta sayın Valimiz olmak üzere bütün yetkililerden enazından bize bir dükkan versinler bizde bir şeyler yapalım, sürekli bir bayan olarak böyle bir etkinlikte olmak istiyoruz"diye belirti.

Engelli Emine Mermertaş ise,"Ben evde oturmaktan bıktım, bu kursu duydum geldim burada bir sürü teyze ve ablalar var bana yardımcı olamaya başladılar. Bana elbise tiktiler Bende burada bir şeyler öğrenmek istiyorum"dedi.

Mustafa Bayar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48