Öne Çıkanlar sanlıurfa beyoğlu harran üniversite Şanlıurfada hırsızlar rögar kapaklarına dadandı Harran Yılın Her Mevsiminde

Bu haber kez okundu.

Demokrat Partinin Adayı AK Parti'nin Büyükşehir Adayını Destekleyecek

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Şanlıurfa siyaseti yine hareketlenmeye başlandı. Daha önceki dönemde AK Parti Harran Belediye Başkanı olarak seçilen ve bu dönemden AK Parti’den ilçe adaylığında aday gösterilmeyen Mehmet Özyavuz diğer birkaç aday gibi başka partilerde aday olmuştu. Demokrat Parti Harran Belediye Başkanı olarak aday gösterilen Özyavuz, bugün ilçede dengeleri değiştirecek bir açıklamada bulundu. Özel bir otelde basın mensupların karşına geçen Mehmet Özyavuz, HDP kırmızıçizgimiz diyerek İlçesinde kendisine oy isteyeceğini büyükşehir anlamında ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e destek vereceklerini söyledi. Dengeleri oldukça değiştirecek bir açıklamada bulunan Özyavuz’a seçmenlerin nasıl bir tavır ve destekten yana olacağı ise merak konusu oldu.

‘Arkadaşların tümüyle çizgimiz de belli, benim de çizgim belli’

Harran'daki aşiretlerin, arkadaşlarının ve seçmenlerin yoğun talebi üzerine Demokrat Parti'den aday olmaya karar verdim diyen Özyavuz, " Şimdi bizim çizgimiz belli. 12 Eylül öncesi ve sonrası arkadaşların tümüyle çizgimiz de belli, benim de çizgim belli. Bayrağına, vatanına bağlı politikacıyım. Kısmet oldu bu dönem Demokrat Parti'den aday oldum. Aşiretlerin, arkadaşların ve seçmenlerle yapılan görüşmede; Büyükşehirde AK Parti'nin adayı Zeynel Abidin Beyazgül'e destek vereceğiz. Kendi ilçemizde de Demokrat Parti olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler için ülkenin bölünmez bütünlüğü ve bayrağı çok önemlidir. Bunun için bu kararı aldık" dedi.

‘Merak etmeyin bizi AK Parti’ye alırlar’

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa mitinginde yapmış olduğu açıklamada “bu trenden inen ben olduğum sürece bir daha bu trene binemez” sözlerini kendileri için söylenmediğini ifade ederek, AK partiden aday gösterilmeyip başka partilerden aday olan diğer ilçe adaylarına söylenen bir söz olduğunu söyledi. Gazetecilerin 31 Mart seçimlerinden sonra AK Parti’ye geçecek misiniz? Soruna ise Özyavuz Evet geçmeyi düşünüyorum, dedi. AK Partinin ise kendilerini kabul edip etmeyeceği konusunda da ise emin bir şekilde konuşan Özyavuz, alırlar merak etmeyin dedi.

‘Başka arkadaşlar için söylemiş. Bizimle alakası yok’

"Yabancı bir parti değil, yuvamız. Bu nedenle kazandığımızda yine oradayız. Cumhurbaşkanımız, "Trenden inenler bir daha binemez" sözünü başka arkadaşlar için söylemiş. Bizimle alakası yok. Biz nerede olursak olalım vatanına, bayrağına ve Cumhurbaşkanına bağlı insanlarız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49