Öne Çıkanlar boks getirildi Yine Halkın İçinde restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Demokrasi caddesi esnafın park sorunu
Şanlıurfa’nın en önemli sorunlarından biri olan otopark sorunu Demokrasi caddesindeki esnafları sıkıntıya koyuyor.

Şanlıurfa kent merkezinde ulaşım sıkıntısı yaşanırken, yolların dar olması yanı sıra yol kenarına park eden araçlar, yolları daha da daraltıyor. Kent merkezi Demokrasi caddesinde yolların dar olması üzerine yol kenarına park eden araçlar, yolu daha da daraltırken, yoldan geçen araçlardan sürekli korna seslerinin yükselmesi üzerine çevrede esnaflar bu durumdan rahatsız olduklarını söyledi. İşlek yollardan biri olan Demokrasi caddesi, iki aracın yan yana geçebileceği şekilde yapılmışken, bir şeridin park edilen araçlar tarafından kapatılması tepkilere yol açıyor. Otopark sıkıntısı nedeniyle yolun bir şeridinin otopark olarak kullanılmasına tepki gösteren vatandaşlar, belediyenin otopark sayısını artırmasını ve bu sorunların ortadan kalkmasını istedi. Otopark sıkıntısının özellikle yaz aylarında daha çok arttığını belirten bir esnaf, sıcak günlerde Balıklıgöl’e ziyarete gelenlerin araçlarını park edecek yer bulamaması üzerine yolun bir şeridini park yeri olarak kullandığına dikkat çekerek, “Şanlıurfa’daki bu park sıkıntısının sona ermesi için defalarca tepkimizi dile getirdik ama bizi dinleyen olmadı. Yol zaten dar, yetmezmiş gibi, bir şerit de park yeri olarak kullanılıyor. Şanlıurfa belediyesinin otopark sayısını artırması lazım. Yollar dar olunca sürücüler sıkıntı yaşıyor ve sürekli kornaya basıp duruyorlar, öyle olunca biz de burada rahatsız oluyoruz. Sürekli korna seslerinden müşteriyle ilgilenemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Acemi sürücülerin zaman zaman kaza yapmakla karşı karşıya kaldığı iddia edilen yolda, yeni ehliyet alan veya acemi sürücüler, yolun dar olması sonucu park eden araçlara veya kaldırımlara çarptığı belirtilirken, bu durumda yayaların da hayatı riske giriyor. Tüm bu durumların yaşanmaması için her iki şeridin de trafiğe açılması gerektiğine dikkat çeken esnaflar, belediyenin bu duruma el atmasını istedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49