Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Demirtaş,“ Biz hocamızı bırakmadık“
Şanlıurfa Paşabağı miting alanında yapılan kutlamalara, vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren akın etti. Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da katıldığı kutlamalarda, polis yoğun güvenlik tedbirleri aldı.
Kutlama programında konuşan Mehmet Öcalan, barış mesajları verdi. Araplara da seslenen Öcalan, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Kürt halkları için özgürlük yakındır. Kürtler demokrattır. Arap halkları da haklarını arasınlar" ifadelerine yer verdi.
Yasemin Göksu, Zelal Gökçe, Çarneva Serhat ve mahalli müzik gruplarının konser verdiği kutlamalara, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ın konuşmasıyla devam etti.

Demirtaş, “Biz gerçek halk siyasetini gerçek halk mücadelesini yürüttüğümüz için buradayız. Kafası karışık olan AKP sözcüleri sizin gibi gömlek değiştirerekte büyümedik siyasetimiz ve biz içinden çıktığımız mücadeleyi inkar ederek bu günlere gelmedik sizin gibi hocamızı satarak bir yerlere gelmedik. Bakın dikkat edin Cumhurbaşkanı başka bir telde konuşuyor başbakan başka bir telde AKP’nin sözcüleri başka bir telde kafaları karıştığı için değil yolunu şaşırdılar yolunu şaşırdıkları için her birinin ağzından başka bir şey çıkıyor. Allah kimseyi şaşırmasın şaşırırsa işte bunlar gibi olur bütün ülkeye söz verdikleri ne varsa tersini yaptılar.”

Nevroz, BDP öncülüğünde ilk olarak Viranşehir ve Suruç’ta yapılırken bugün Öcalan’ın özgürlüğüne vurgu yapılarak Şanlıurfa’da yapıldı.

ŞUTİM Nevroz alanında yapılan kutlamalara binlerce kişi katılırken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş başkanı Selahattin Demirtaş, Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, DBP MYK Üyesi Dilek Öcalan, DBP Parti Meclisi Üyesi Salih Akdoğan, HDP Parti Meclisi Üyesi Ali Ürküt de katıldı.

Çarneva Serhad, Yasemin Göksu ve Zelal Gökçe’nin şarkılarıyla halay tutan vatandaşlar Öcalan’ın lehine sloganlar attı.

Nevroz kutlamasına katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş başkanı Selahattin Demirtaş, Bu Nevroz’un halkların uzun süredir özlemini çektiği kalıcı barışa da vesile olacağını söyledi.

Kardeşçe kucaklaşmanın başlangıcını bu nevrozla yapacaklarını belirten Demirtaş, “Bizler bu topraklarda yaşayan bütün kimlikler bütün inançlar ve bütün renklerimizle kardeşçe kucaklaşmanın başlangıcını bu nevrozla birlikte yapacağız. O kadar özledik ki birbirimizden korkmadan tedirgin olmadan birbirimize karşı önyargılı olmadan Arabıyla, Tükmeniyle, Türkü, Kürdü, Lazıyla,Ermenisi, Alevisi,Sürranisi, Ezidisi ve Müslümanı önyargılı ve nefret dolu olmadan bu topraklarda kucaklaşmayı özledik ve inşallah bu nevroz buna vesile olacak uzun yıllardır yürüttüğümüz bu barış meselesi özgürlük mücadelesi bu nevrozla birlikte şahlanacak ve inşallah ayın 21’nde Diyarbakır da sayın Öcalan’ın vereceği mesajla barış yolunda çok önemli bir adım daha atılmış önemli bir akşama daha kasız belasız katledilmiş olacak” dedi.

Demirtaş, “Rojava sınırında Kobani direnişinin Rojova direnişinin IŞİD barbarlığına karşı IŞİD vahşetine karşı kahramanca tarihi bir zaferin eşiğinde olduğu bu günlerde buradan Rojova’ya Kobanide direnen yiğitlere de selam gönderiyor ve nevrozlarını kutluyoruz” dedi.

“TATLISES’E GEÇMİŞ OLSUN”

Nevroz vesilesiyle Şanlıurfa’ya gelen Demirtaş, Şanlıurfa’nın evladı olan sanatçı İbrahim Tatlıses’e geçmiş olsun dileklerini ileterek şöyle konuştu;

“Şanlıurfa’nın bir başka evladına da selam göndermek istiyorum kendisi şuanda ağır bir ameliyattan çıktı inşallah sağlığına kavuşur değeli Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’e geçmiş olsun diliyoruz.”

“AKP’NİN BASKISI ALTINDA İNLEYEN HAKLAR VAR”

7 Hazirana kadar Edirne’den Hakkariye ye  kadar adım adım ülkenin her tarafını dolaşacaklarına değinen Demirtaş, “Önümüzdeki şu 3 ayda Türkiye’nin geleceğini kaderini değiştireceğiz geldiğimiz nokta ve geçmişte mücadeleyle biriktirerek bu güne geldiğimiz nokta artık bütün ezilen hakların gerçek umudu olduğu noktadır. Türkiye’nin her santimetre karesinde zulüm var ve zulme karşı isyan var Türkiye’nin her yerinde bu sistemin bu hükümetin AKP’nin baskısı altında inleyen haklar var. Kimlikler inançlar var Türkiye’nin her yerinde yoksullar işçiler emekçiler var ve bizden umudunu kesmemiş tek kurtuluş olarak HDP’yi gören gençler kadınlar var onlarla alanlarda meydanlarda her gün buluşmaya inşallah devam edeceğiz” dedi.

“SİZİN GİBİ HOCAMIZI SATARAK BU GÜNLERE GELMEDİK”

Senttik biz seralarda büyütülmüş parti olmadıklarını ve yapma çakma çin malı bir siyasetçi olmadıklarını vurgulayan Demirtaş sözlerine şöyle devam etti;

“Biz gerçek halk siyasetini gerçek halk mücadelesini yürüttüğümüz için buradayız. Kafası karışık olan AKP sözcüleri sizin gibi gömlek değiştirerek te büyümedi siyasetimiz  ve biz içinden çıktığımız mücadeleyi inkar ederek bu günlere gelmedik sizin gibi hocamızı satarak bir yerlere gelmedik. Bakın dikkat edin Cumhurbaşkanı başka bir telde konuşuyor başbakan başka bir telde AKP’nin sözcüleri başka bir telde kafaları karıştığı için değil yolunu şaşırdılar yolunu şaşırdıkları için her birinin ağzından başka bir şey çıkıyor. Allah kimseyi şaşırmasın şaşırırsa işte bunlar gibi olur bütün ülkeye söz verdikleri ne varsa tersini yaptılar. Bu halk onlara destek verdi oy istediler oy aldılar en zor günlerde Türkiye’nin yarıya yakını bunların arkasında durdu ne istediler bunlardan bizim açlığımızı işsizliğimizi çaresizliğimizi çözün dediler O günden bugüne hangi birinizin sorunu çözüldü kürdün sorununu bir tarafa bırak hakarete başladılar senin neyin eksik yav diyor.”

“SARAYIN TEMELİ SALLANDIKÇA HER TÜRLÜ ÇILGINLIĞI GÖZE ALABİLİRLER”

AKP hükümetinin büyük bir rant büyük bir ikdidar gücü ele geçirdiklerini bunu bırakmamak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Demirtaş, “Çılgınlıksa çılgınlık yapacaklar provokasyonsa provokasyonları da yapacaklar korkumuz o ki bunlar iktidardan düşmemek için ülkeyi ateşe atma riskini bile göze alabileler o nedenle Şanlıurfa’da bütün kardeşlerin huzurunda bütün Türkiye kamuoyunun huzurunda açıkça şunu söylüyorum. Ülkede provokasyon yapmak isteyenler olabilir seçim dönemlerinde önümüzdeki üç ay boyunca ulusal değerlere dini değerlere ve toplumun farklı hasiyetlerine karşı saldırılar gerçekleştire bilirler ve bunu ya HDP’ye yıkmaya çalışacaklar yada diğer  toplumsal muhalif kesimlerin üzerine atmaya çalışacaklalar bu konuda herkesin dikkatli olması lazım peşin peşin söylüyorum” dedi.

“BİZ YÜRÜDÜKÇE SARAY SALLANACAK”      

HDP’nin asla ve asla bu tür oyunlar bu tür tezgahlar içerisinde olmayacağına değinen Demirtaş, asla bu tür tezgahlara pirim vermeyeceklerini belirterek Sarayın temelleri sallandıkça her türlü çılgınlığın göze alınabileceğini bu sarayı sağlam yapamadıklarını ve mütahitinin sağlam olmadığını söyledi.

Saray temelini atanların zihniyetinin sağlam olmadığını söyleye Demirtaş, “Biz yürüdükçe saray sallanacak saray sallandıkça bunlar panikleyecek bize saldırmaya provokasyonlara devam edebilirler ne olursa olsun bu ülkenin barışına huzuruna taviz vermeyeceğiz Hepimizin barışı kardeşliği seçimden daha kıymetlidir”dedi.

“HDP’NİN OLMADIĞI BİR PARLEMANTODA ASLA DEMOKRASİ OLMAYACAK”

HDP’nin olmadığı bir parlamento da asla demokrasi olmayacağını vurgulayan Demirtaş, “HDP varsa o parlamentoda demokrasi demokratik anayasa demokratik işleyiş dışında hiç bir şeyi kabul ettiremezler. Türkiye’deki demokrasinin demokrasi yürüyüşünün geleceği artık HDP’nin geleceğine bağlıdır. HDP Türkiye özgürlük demokrasi mücadelesinin anahtarı olmuş tur kilitli kapıları açacak anahtar sizin elimizdedir o bir oyun ne önemi var demeyin siz o gün tek oyla ülkenin kaderini değiştireceksiniz. Ya bir diktatör tek başına ülkeyi zulümle baskıyla yönetecek ya da siz ezilenler HDP’nin çatısı altında parlamentoya yürüyüp bu ülkeyi siz yöneteceksiniz” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH SONSUZA KADAR SARAYINDA KALIRSIN”

Halkla el ele vererek kendi özgürlüklerini sağlayacaklarını söyleyen Demirtaş, “Biz ancak biz kendimiz kurtarırız halkla el ele vererek biz kendimizin özgülüğünü sağlayabiliriz o nedenle bize neyin eksik yav diyenler bizde onlara diyeceğiz ki bizim sana hiç minnetimiz yok. İnşallah sonsuza kadar sarayında kalırsın inşallah sonsuza kadar o saraydan çıkamazsın saray sana mübarek olsun biz senden bir şey istemiyoruz. Saray senin olsun biz ülkeyi yoksuluyla emekçisiyle çiftçisiyle birlikte olacağız sen sarayında lüks içinde yaşa sen sarayında ye iç etrafındaki tayfayı oraya çağır saraydan dışarı çıkma çünkü dışarıda yoksullar emekçiler var onların öfkesi onların iradesi senin sarayını elbet bir gün boğacak. Elbet bir gün o zulüm kaderi devrilecek elbet bir gün halklar bu ülkede kendini yönetecek işte 7 Haziran onun başlangıcı olacak korkun çünkü halk geliyor korkmakta halksınız çünkü HDP geliyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48