Öne Çıkanlar Ahmet Demir Okullar kapanacak mı? Bakan Selçuktan yeni açıklama! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya İŞKUR Kura çekim sonuçları açıklandı

Bu haber kez okundu.

Delioğlu, 'Seçimler Her Zaman Urfa’da Heyecanlı Olarak Geçmişti

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Aday Adayı Ali İhsan Delioğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir otelde kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Delioğlu, makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunu belirtti. Asıl önemli olan topluma hizmet etmek olduğunu ifade eden Delioğlu," Yeni bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Seçimler her zaman Urfa’da heyecanlı olarak geçmiştir. Şanlıurfalı hemşerilerimiz siyasete ilgileri ve her zaman yakın olduğu için siyaset burada her zaman çok renkli ve heyecanlı geçiyor. Buda hepimiz yeni bir heyecan yeni bir hava katıyor. Bildiğiniz üzere genel merkezimiz 5 Kasım’da müracaatları başlattı. Çok değerli arkadaşlarımızın müracaatları var. Bizde yapmış olduğumuz istişare neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere partimize müracaatımızı yaptık. Bunu sizler vatsıyla kamuoyuna duyurmak için burada bulunuyoruz"dedi

Delioğlu," Neden ilçe değil, neden büyükşehir, ilçede olabilirdi, büyükşehirde olabilir. Bu şehirde belediye başkanlığı yapan, bütün arkadaşlarımızın bir şeyler yapmak için geldiğini biliyorum, hiç kimse bir şey yapmamak için yâda eleştirilsin veya hakaret edilsin diye belediye başkanlığı yapmıyor. Hatta bizim Urfa’nın böyle bir özelliği var. Belediye başkanlığı yaptı dönemde belediye başkanlarımız çok eleştiriyorlar. Bazen de acımasızca eleştiriyorlar. Ama belediye başkanlığı bittikten sonra uzun bir dönem geçtikten sonra onun yaptığı hizmetleri takdir ediyorlar. Uzun yıllardır belediyenin ve siyasetin içinde olduğum için bunları gözleyebilme imkânım oldu. Ta Feridun Yazar Allah rahmet eylesin ondan itibaren hala anlatılan şeyler var. Birçok kişide belediye başkanlığı döneminde çok eleştirilmelerine rağmen daha sonra ne kadar değeli olduğunu hep gördük. Aslında şuanda bizim yaklaşımdan dolayı birçok eleştirilerle muhataplar ama ben inanıyorum ki bugün değiştirilsin, görevden çekilsinler 6 ay sonra bizim milletimiz işte belediye başkanımız bunu yapmıştı, şunu yapmıştı diye anlatmaya başlar. Yani görevden ayrıldıktan sonra böyle bir takdir hakkımızı kullanıyoruz. Buda Urfalı, Urfalı hemşirelerimizin takdiridir. Biz ciddi bir istişare süreci geçirdik, arkadaşlarımla istişare etmeden karar almadım. Aldığım kararlar çok radikal olarak görülebilir. Ama bütün hayatımız hep radikal kararlar almakla geçti. Bundan pişman değilim, dolayısıyla bir bayrak devrinin söz konusu olması itibariyle biz bu bayrağı devir almak için böyle bir karar aldık. Bunun büyükşehir veya ilçe olması tartışma konusu olması kanaatinde değilim. İkisi de belediye başkanlığıdır.” Diye konuştu.

Ali ihsan Delioğlu Kimdir!

1966 Şanlıurfa Merkez de doğdu İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. Yüksek öğrenimini Anadolu üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ve Mahalli İdareler yönetimi bölümlerinden mezun olarak tamamladı. 1996 yılında Şanlıurfa Belediyesinde göreve başladı. Birçok birimde görev aldıktan sonra 2001-2003 yılları arasında Belediye Başkanlığı Başdanışmanlığı görevinde bulundu.Ticaretle uğraşıyor. Halen Türkiye Judo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali ihsan Delioğlu evli, dört çocuk babasıdır.

SİYASAL ÇALIŞMALARI

- 1988 yılından itibaren Milli Gençlik Vakfı’nın birçok biriminde gençlik çalışmalarında görev aldı.

- 1991 Ekim Genel Seçimlerinde Refah Partisi Gençlik Kollarında aktif görev aldı.

7 Haziran 1992 ara Belediye Seçimlerinde gençlik çalışmalarının tamamını organize etti.

- 27 Mart 1994 seçimlerinde İl Gençlik Kolları Başkanı.

- 24 Aralık 1995 Genel Seçimlerinde İl Gençlik Kolları Başkanı ve Seçim Karargah Başkanı.

- 18 Nisan 1999 seçimlerinde Fazilet Partisinde Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve seçim karargah başkanı.

- 2001 yılında kuruluşuyla beraber Ak Parti’ye üye oldu ve İl Başkan adayı oldu.

- 3 Kasım 2002 seçimlerinde açıkça Ak Parti saflarında yer aldı.

- Daha sonra Ak Parti’nin Şanlıurfa teşkilatıyla bütün zamanlarda birlikte çalışma gayreti içinde oldu.

- 22 Temmuz 2007 Seçimlerinde AK PARTİ SKM başkanlığı yaptı.

- 12 Haziran 2011 seçimlerinde SKM Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

- 2012 yılı Haziran ayında Ak Parti il kongresi için ikinci bir liste çalışması yaptı ve liste çıkaracağını Şanlıurfa kamuoyuna açıkladı. Kongreyi kazanacağı kesin olmasına rağmen sn. Başbakanımızın (Bugün Cumhurbaşkanımız) isteği ve talimatı üzerine, kendileri ile de görüşerek listesini geri çekti.

- 30 Mart 2014 yerel seçimleri için, Ak parti merkez ilçede bulunan 68 mahalle temsilcisinin 55’inin, kamuoyuna da deklare ettikleri üzere, isteği ve talebi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

- 7 Haziran seçimlerinde Milletvekilliği için aday adayı oldu.

- 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra birkaç arkadaşıyla beraber Urfa İnsiyatifi adlı oluşumu kurdu.

- Urfa İnsiyatifi kırgınların ve küskünlerin ikna edilmesinde ve 1 Kasım seçimlerinde çok çok önemli bir görev ifa etti.

- Urfa İnsiyatifi 15 Temmuz süreci ve 16 Nisan referandumunda da çok etkin çalışmalar yaptı.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR

1979 yılında Judo sporuna başladı. Gençlik yıllarında birçok dereceler elde etti. Bu branşta Sporcu, Antrenör ve Milli Hakem olarak birçok ulusal ve uluslararası organizasyona katıldı. Bir dönem Judo Federasyonu Merkez hakem kurulu üyeliği, bir dönem Teknik Kurul üyeliği yaptı. Halen Türkiye Judo Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır. Şanlıurfa ilinde faaliyet gösteren Judo İhtisas Gençlik ve Spor Kulübünün Başkanlığını yürütüyor. Sporcuları arasında birçok Türkiye Şampiyonu ve Milli Sporcular yetişti. Ayrıca 30 yıllık bu süreç içinde binlerce öğrencisi oldu. Olimpiyatlara sporcu yetiştirmek amacıyla yapmış olduğu proje, birçok ulusal ve uluslararası derece elde etmek suretiyle amacına yaklaşmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49