Öne Çıkanlar 1 yaralı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Değirmenin suyu kesildiği için tepki veriyorlar
Son günlerde Hükümetle cemaat araında başlayan dershane tartışmasına Üstadın talebelerinden Abdulkadir Badıllı cevap verdi.” Cemaat dediğimiz Fethullah hoca cemaatidir,  diğer Risale-i Nur cemaati böyle bir şey yapmıyor. Fethullah hoca cemaatı hükümet içinde hükümet kurmak istiyor”
 
“Hükümet 2 yıldır dershanelerin üstünde duruyor  dershanelerin bazı yararların yanında zararların getirdiğini hükümet gördü. En çok dershanelere sahip olan Fethullah hoca cemaati çok abartılı çok şiddetli ve hiç yakışmayacak bir tarzda proje ürettiler ben bunlara katılmıyorum geçen gün cemaate yakın bir gazete röportaj yapmak istedi ben sizin gibi düşünmüyorum dedim dershanelere karşı çıkmaları haberleri bu tarz haberlerin çıkması hiç yakışmıyor. Bilhassa Fethullah hoca kendi şahsiyetini ortaya koyan bir hoca bir alimdir. Böyle karşı çıkmasını hiç beğenmedim şimdi halk diyorki bunların elinde en az 500 tane dershane var her birisinde en az 100 tane talebe olursa  her öğrenciden 1000 lira alırsa ne kadar para eder bunlar gelecek gelir için bu kadar telaş ediyorlar. Bende öyle zannediyorum hakikaten çok büyük bir gelir sanki dershaneye gelen talebelerin hepsi oraya gelirse birden bire yükselecek üniversiteyi kazanacak öyle bir şey yok. 1-2 tane çıkacak oda kendi kabiliyeti ile zaten zekidir, onun içinidir bu dershanelerin bu kadar abartılı karşı çıkmaları hiç beğenmiyorum, katılmıyorum ve yanlış görüyorum.
 
Cemaat dediğimiz Fethullah hoca cemaatidir,  diğer Risale-i Nur cemaati böyle bir şey yapmıyor. Fethullah hoca cemaatı hükümet içinde hükümet kurmak istiyor. Öteden beri böyle bir hizmet ediyor diye biz karışmıyoruz buraya gelip görüşüyoruz, lakin da öteden beri bazı makamlara girebilmek için namazı işara ediyor durduğu yerde sanki namaz kılıyor gibi, desinler ki bu dindardır. Gaye bazı yerlere sokulmak için bu gaye ile yapınlalar Fethullah hocadır, Fethullah hocada diyor ki cennetin kapısında bunlar kapatırlar ne demek ya dershane cennet kapısımı dır. Bu da değirmenin suyu kesildiği için bence niyetleri budur. Yoksa halkın istifadesini kesildiği için değil istifade belki var ama çok az dershanelere madem ki çok hizmet etmek istiyorlar başka dershane 5 alıyorsa siz 1 alın ama böyle değil bilakis başkasının üstünde çok para alıyorlar onlara yakışmıyor Fethullah hoca haysiyetini alıp böyle   siyasi mesellerin içine sokması hiç hoş değil ben şahsım beğenmiyorum rast geldiğim kimselere de söylüyorum Hükümetle cemaat diye bir şey yok onların cemaatı var onların cemaatı da onlara bağlı öğretmen ya şudur yada budur bunlar onların dediklerini yapıyor.
 
Bütün Talebelerini gazeteye abone ettiriyorlar
 
Özellikle cemaatın gazetesi bu kadar yükselmesi nerden geliyor, bütün okutturdukları talebelerin her birisine bir abone ediyorlar dershanelerinde olsun okullarında olsun  bunun için bu kadar Tirajı yükseldi. Gazete güzel bir gazete ama tirajının yükselmesi hepsini abone etmeleridir. Benim 2-3 çocuğum orda okudu yanlarında hepsini abone etmişler bunun için o kadar kuvvetleri yoktur. Sadece büyük görünüyorlar şah şahlı görünüyorlar ama o kadar değildir.
Biz Hizmet için oy veririz ama onlar menfaat için pazarlık yaparlar
 
Bizim hükümetle hiçbir sorunumuz yok biz memleket meselesi için oyumuzu veriyoruz hükümet şimdilik iyidir. Eski hükümetlere göre güzel işler yapıyor. Biz hükümete engel değil elimizden gelirse yardım etmek isteriz. Bizim cemaatımız Risalınur okuyan cemaat böyledir, ama onlar bir menfaat karşılığında oyunu veririler pazarlık yaparlar, biz onlardan değiliz biz
 
kendi halimizde ufak tefek ticaretle uğraşırız ama bizim dışımızdaki cemaatlar ben onları bilmem dindar cemaatlar olabilir. Risalinur asıl okuyan cemaat içinde ticarai zihniyet yok.
 
Üstat hazretleri siyaset girmedi ve sizde girmeyin dedi
 
Risale-i Nur Hazretlerinin kitaplarında yazdığı şekil metot neyse ona göre hareket etmek, kendi kafasına göre değil Fethullah hoca zattan bazı paragraflar verir Üstadın ismini zikir ederken pir diyor odur budur diyor ama kendi kafasına göre yol arıyor projeleri kendi kafasına göre yorumluyor Üstattan alınan bir şey değil Üstat hazretleri siyasetin içine girmek istemedi ve sizde girmeyin diyor. Yani siyasetin içine girildi mi belli bir gaye için hareket edildi mi eskiden beri bir makam girmek için ellerinden gelini yaptılar namazı bile peşkeş çektiler ama hakiki Risalinur talebeleri ise üstadın yolunda giderler harfiyen Bediizaman’ı takip ederler Fethullah hocanın cemaatı öyle değil Fethullah hoca daha sonra yazdığı kitaplar ile ona göre program almışlar ona göre hareket ediyorlar bu ise Risalinur cemaatı doğrudan doğruya olarak cemaatıdır diye söylenemez Risalinur cematın etrafından olabilirler ama doğrudan doğruya olamazlar ben kabul etmiyorum.
 
Risale-i Nur’u tahrip ettiler
 
Hükümeti bir nevi aldatarak dershanelerin suyu kesildiği için bu kadar feryadı figan etmek doğru değil onlar öteden beri Risainur cemaatindeniz diye söyledikleri halde kalktıları 2 yıldan beri Risalinur’u tahrip ediyorlar Üstadın kelimelerini değiştirerek kendi metin içine kendi kelimelerini koyuyorlar Risalinur budur diye dünyada hiç öyle bir şey görülmemiş Üstadın rızası olmadan sağlığında buna teşebbüs edildi. Necip  Fazıl Kısakürek yapmak istedi Üstad kabul etmdi. Ahmet Fevzi kul diye Üstadın büyük bir talebesi yapmak istedi yine kabul etmedi .Üstad yazdıkların dışında başkasının kelimesini istemiyordu, direk onun kelimesi neyse hangi lafızlarla gelmişse onun aynan muhafaza edilmesi istiyor. Fakat bunlar kalktılar değiştirdiler Risaliyeyi tahrip ettiler buna değinde biz onlara ihtarlar gönderdik, yazılar gönderdik kaideye almadılar bende onları protesto ediyorum”dedi
 
 
 
Abdulkadir BADILLI
 
1936 yılında Ş.Urfa´ya bağlı Akziyaret nahyesinin Şeyhzeliha köyünde dünya gelmiştir.babası Abdurrahman annesi Havvadır.1953 yılında Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini iki üç kere ziyaret etmiş ve Said Nursi kendisini talebeliğe kabul etmiştir.1953´ten bügüne kadar risale-i nur hizmetinde hayatını devam etmiştir.Harran Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora unvanı verilmiştir.Arapça,Farsça,Osmanlıca ve Kürtçeyi biliyor.Urfa’daki mekânı tabiri caizse bir Bediüzzaman arşiv hanesi.Sait Nursiye ait bir çok kıymetli eşya ve bu arada Mevlana Halid-i Bağdadi hazretlerinin meşhur cübbesi orada. Abdulkadir Badıllı evli ve 8 çocuk babasıdır.
 
BAŞLICA ESERLERİ
 
Üç ciltlik Mufassal Tarihçe,Risale-i Nurun Kudsi Kaynakları, İşarat-ül İcaz tercümesi, Mesnevi-yi Nuriye tercümesi, Bediüzzaman Ve Din Tılsımları,İslam kardeşligi içnde türk-ilişkileri,Güneş üflemekle sönmez, son olarak risale-i nurda cuma hutbeleri adında bir çalışması var.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49