Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Değirmen Sayısı Azalıyor
Şanlıurfa bölgesinde un fabrikalarında atış olmasıyla birlikte değirmen sayılarının azaldığı belirtildi.
 
Kent merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren un değirmenlerinin sayısında düşüş olduğu belirtilirken, bunun en büyük sebebinin de un fabrikaları olduğu belirtiliyor. Bölgede hububat üretiminin fazla olması nedeniyle, buna bağlı olarak da un fabrikaları artıyor. Bölgede un yapan fabrikalar, un değirmenlerinin etkisini azaltırken, un değirmeni işletenler de çeşitli mesleklere yöneliyor. Viranşehir ve Siverek ilçesinde özellikle un değirmenleri sayısında büyük bir azalma olduğu belirtilirken, kent merkezinde de değirmen sayısı azaldı. Geçmiş dönemlerde un değirmeni sayısının fazla olduğunu söyleyen değirmenci Müslüm Kılıç, “her meslek branşında olduğu gibi, bu meslekte de zor zamanlar yaşanıyor. Daha önceleri un fabrikası sayısı azdı, değirmen sayısı fazlaydı, şimdi tam tersine döndü. Un fabrikası sayısı artınca vatandaşlar da unlarını değirmenlerde öğütmek yerine fabrikalardan hazır un almaya başladı. Şanlıurfa merkez ve ilçelerde bu anlamda değirmenler büyük sıkıntı yaşıyor, zaten Şanlıurfa’da birçok değirmenin bulunduğu yerler yıkıldı, öyle olunca bu insanlar işini bırakıp, başka mesleklere yöneldiler” şeklinde konuştu.
 
Bölgede buğday üretiminin büyük oranda yapıldığını söyleyen Kılıç, değirmen sayısının her geçen gün daha da azaldığını sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49