Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş sanlıurfa Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Defli, zılgıtlı kadınlar günü
Şanlıurfa’da, İl Kadın Platformu üyesi bir grup kadın tef çalarak kadınlar gününü kutladı.
 
8 Mart Dünya kadınlar gününde Atatürk Bulvarı’nda bir araya gelen kadınlar buradan tef çalarak yürüyüşe geçti. Yaklaşık 100 kişilik kadın grubu slogan atarak ‘‘Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir! Yoksulluğa, Yolsuzluğa, Savaşa Karşı Alanlardayız!’’ dövizler taşındı Karakoyun İş Merkezi önüne geldi.
 
Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Kadın İl Platformu üyesi Dilek Çakırtaş, “Bir yıl içerisinde bu ülkenin farklı yerlerinde 214 kadın öldürüldü. 167 kadın tecavüze uğradı. 241 kadına şiddet uygulandı. Önceki akşam İstanbul’da bir kadın polisten koruma istemesine rağmen yine erkek tarafından katledildi. Biz kadınlar iş yerlerinde, tarlalarda, okullarda, hastanelerde, belediyelerde, evlerde geleneksel rollerimizi kırıyor, meşalelerimizin ateşiyle yeni bir geleceğin müjdesini veriyoruz’’dedi.
 
Okunan basın açıklamasının ardından BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, alanda bulunan kadınlara karanfil dağıtarak kadınların, kadınlar gününü kutladı.
 
Baydemir, “kadınlara verilebilecek en büyük armağan çatışmasız bir toplumu inşa çabasına, kavgasız savaşsız bir toplumun inşası çabasına yürekten destek olmaktır. Kadınların etkin aktör olmadığı, kadınların negatif ayrımcılık gördüğü bir toplumun özgür olma şansı yoktur. Kadınların ezildiği, zulüm gördüğü bir toplumun zalime ve zulme karşı başını dik tutma şansı yoktur. Toplumun özgürleşmesi öncelikle kadının özgür kimliğine var olması gerektirir. dedi
 
Urfa İl Kadın Platformu’nun düzenlediği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylemi alanda çekilen halaylarla son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49