Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

DEDAŞ Kontroller Sürecek
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekipleri, kaçak elektrik kullanımının önüne geçebilmek için denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, 236 ev ve işyerinde gerçekleştirdikleri son denetimde, 45 abonenin kaçak elektrik kullandığını tespit etti.
 
62 SAYAÇ DEĞİŞTİRİLDİ
DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü’ne bağlı 30 kişiden oluşan 14 ekip, merkez Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde kaçak elektrik denetimi yaptı. Ekiplerin, Ulucanlar ve Yusuf Kuyu mahallelerinde kontrol ettiği 236 sayaçtan 62’sinin arızalı olduğu ve sağlıklı ölçüm yapmadığı belirlendi. Bu sayaçlar, bedelsiz olarak yenileri ile değiştirilirken, 45 ev veya işyerinde ise kaçak elektrik kullanıldığı belirlendi. Kaçak elektrik kullanılan yerlerdeki sayaçlar, tutanak tutularak mühürlenirken, sahipleri hakkında gerekli idari ve yasal işlemlere başlandı.
Kırsalda yapılan çalışmada ise ekipler, abonesiz elektrik kullanan yerleri tek tek belirlerken, borcunu ödemediği saptanan 25 müşterinin de enerjisi kesildi.
 
MAĞDUR OLMASINLAR
Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerinde kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için çalışmalarının süreceğini belirten Dicle EDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu, “Kaçak elektrik kullanımını önleyebilmek için neredeyse her gün kent merkezi ile ilçelerinde ekiplerimiz denetimlerini sürdürmektedir. Son yaptığımız kontrollerde, 45 kaçak kullanım tespit ettik. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mağdur olmamaları için kaçak elektrik kullanmamalarıdır. Ayrıca, kendilerinin ve diğer insanların mağdur olmaması için kaçak elektrik kullananları ekiplerimize bildirmeleridir. Elektrikte kaçak kullanım ne kadar az olur ise müşterilerimiz, daha sağlıklı enerji kullanabileceklerdir.” diye konuştu.
 
KONTROLLER SÜRECEK
Kaçak elektrik kullanımının idari olduğu kadar adli takibinin de yapıldığını hatırlatan İl Müdürü Eroğlu, ‘’Ekiplerimiz, kaçak kontrollerini meskenlerde, iş yerlerinde, sanayide ve diğer tüm işletmelerde sürdürüyorlar. Tek tek sayaçları ve ölçü devrelerini kontrol ederek, gereğini yapıyorlar.’’ diye konuştu.
DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu, elektrik kesintilerinin önemli bir kısmının da israf düzeyine varan aşırı kullanımdan kaynaklandığını belirtirken ise, ‘’Aşırı kullanımdan doğan gerilim düşümünden dolayı vatandaşların cihazları arızalanabiliyor. Gerilim dalgalanmalarında ise yine cihazlar zarar göverebiliyor. Bu nedenle müşterilerimizden enerjiyi israf düzeyinde kullanmamalarını istiyoruz.’’ dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49