Öne Çıkanlar Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sanlıurafspor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi sergı

Bu haber kez okundu.

Dedaş işçilerin özlük ve sosyal hak eylemi
Şanlıurfa Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) elektrik arıza, bakım ve onarım biriminde çalışan taşeron işçiler, özlük ve sosyal hakları olmadığını ileri sürerek eylem yaptı.
 
Akçakale yolu üzerinde bulunan DEDAŞ binası önünde toplanan gurup alkış çalıp çeşitli döviz ve pankart açtı. Gurup adına açıklama yapan Müslüm Baran, taşeron işçi olarak düşük ücretle çalıştıklarını ve özlük haklarının olmadığını söyledi.
 
İstenilen hak ve özlüklüri verilmemesi durumunda 1 Şubat Cumartesi günü il genelinde greve gideceklerini belirten Baran, "Bu işçiler her şekliyle bu millete hizmet ettiler ellerinden gelen fedakarlığı gösterdiler. Az ücretle hiçbir sosyal ve özlük hakkı tanınmadan bugüne kadar çalıştık. Bundan sonra ücretlerimizi ve haklarımızı ikinci ve üçüncü şahıs mücahitlerin eline vermeyeceğiz Bize imzalatılan sözleşmeler, tam bir kölelik sözleşmesidir. Maaş farkları düzelmediği takdirde bizler 1 Şubat'tan itibaren iş yavaşlatıp greve gideceğiz" diye konuştu." dedi. Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49